Džaka: "Možemo da sanjamo o nečem velikom u Kataru"

Autor: Mladen Heleta
sreda 28.09.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Švajcarska će na Mundijalu igrati u grupi sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom.

EPA/SHAWN THEW EDITORIAL USE ONLY
EPA/SHAWN THEW EDITORIAL USE ONLY

Povezane vesti

Fudbaleri Švajcarske savladali su sinoć Češku u Sent Galenu sa 2:1 i pobedom se oprostili od Lige nacija.

"Sajdžije" su u grupi, u kojoj su još bili Španija i Portugal, osvojili devet bodova, zauzeli treće mesto i na kraju bili zadovoljni kako je protekao kompletan ciklus.

Ekipa Murata Jakina u junu je upisala jednu pobedu i tri poraza, a onda je u septembru, pre utakmice sa Česima, savladala u gostima Špance. U Saragosi je bilo 2:1.

"Osvojili smo tri boda i odigrali poslednje tri utakmice onako kako smo zamislili kompletan ciklus. Možemo biti ponosni na ova dostignuća. Znali smo da će utakmica sa Češkom biti drugačija od one sa Španijom, jer smo imali više prostora za igru. Možda nije u svakom trenutku izgledalo lepo, ali to nije ni bitno. Pokazali smo da možemo da igramo prljavo i donesemo kući pobedu. Igrati protiv nas je vrlo nezgodno", rekao je nakon susreta sa Česima vezista Švajcarske Granit Džaka.

Početak u Ligi nacija nije bio dobar, ali je posle sve došlo na svoje mesto.

"Ako dobijete Španiju i Češku, napravili ste napredak. Pokazali smo reakciju posle lošeg starta. U zadnje četiri utakmice pokazali smo šta se očekuje od državnog tima i šta sami očekujemo od nas. Zbog toga nisam iznenađen što smo dobili tri utakmice u nizu."

Džaka ističe da se u prethodnom periodu mnogo stvari promenilo u nacionalnom timu.

"Radili smo pod selektorom Petkovićem sedam godina, imao je drugačiju filozofiju od Jakina. Bilo nam je potrebno vreme, iako smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u grupi ispred Italije. Ali  tada smo imali sreće sa dva promašena penala Italije. Borimo se jedni za druge mnogo više nego ranije. Nemamo Mesija i Ronalda u timu, funkcionišemo jedino ako radimo zajedno. Videli ste to prethodnih godina."

Švajcarska će na Mundijalu igrati u grupi sa Srbijom, Brazilom i Kamerunom. Džaka poručuje da će ekipa imati šta da pokaže i u Kataru.

"Šest bodova iz dve utakmice daje nam dosta samopouzdanja. Oni koji me poznaju znaju da imam visoka očekivanja od sebe i tima. Možemo da sanjamo, čak i o nečemu zaista velikom. Ali idemo polako, korak po korak", zaključio je Džaka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke