Džaka, VAR i stativa ukrali Arsenalu pobedu!

Autor: Milovan Longinov
subota 06.03.2021.
15:22
Izvor: Sportske.net

Luda utakmica.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Barnlija i Arsenala remizirali su rezultatom 1:1 (1:1) u 28. kolu Premijer lige.

Arsenal je imao početak iz snova, pošto je već u šestom minutu posle lepe akcije, Vilijan proigrao Obamejanga na levom boku, a ovaj po ko zna koji put postigao sličan pogodak. Uneo je loptu u sredinu i onda pogodio ugao za 0:1.

Lako je mogao Arsenal da duplira prednost, u 23. minutu Saka je izašao sam na golmana, ali je šutirao za malo pored gola.

Arsenal je kontrolisao utakmicu, Barnli je bio bezopasan, ali je onda Granit Džaka po ko zna  koji put častio rivala. U 39. minutu samouvereno je tražio od Lena loptu u šesnaestercu, potom je pokušao da nastavi akciju poprečnim pasom, ali je pogodio Vuda za 1:1

U drugom delu igre je tempo opao, Arsenal je bio bolji, ali ipak neubedljiv. U 55. minutu izblokiran je novi pokušaj Sake, a onda je u 75. minutu Arsenal tražio prvi penal zbog igranja ruke, moglo bi se reći da su gosti oštećeni.


Barnli je uzvratio tek u 79. minutu kada je Piters maestralno pokušao sa distance "suvim listom", koji zaustavlja Leno.

Samo dva minuta kasnije ponovo je Nemac morao da spašava Arsenal, Vidra je posle duplog pasa izašao sam na Lena, koji nogom interveniše pa rezultat ostaje nepromenjen.

Arsenal je odgovorio narednim minutima, Pepe je promašio čist zicer, pošto je loše zahvatio jednu povratnu, a potom je  usledio sporan trenutak. Pepe je uhvatio jedan volej, Piters je izblokirao loptu na gol liniji, sudija Mariner je odmah pokazao na belu tačku i pokazao crveni karton, ali je VAR asistirao, bilo je rame pa je odluka poništena.

U poslednjim sekundama utakmice Arsenal je imao dve šanse u jednom napadu, Lakazet je vratio, prvi šut je izblokiran, onda je Sebaljos zatresao stativu, Barnli se izvukao.

Do kraja, nije bilo promene rezultata, Arsenal je ostao 10. sa 38 bodova, dok je Barnli 15. sa 30.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke