Džejdon Sančo je oslobođen i o njemu će se najviše pričati ovog leta!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 01.05.2024.
23:24
Izvor: Sportske.net

Ovo je predstava na koju je navikao javnost pre odlaska u Junajted.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sa prednošću od jednog gola putuju u Pariz pošto su na "Signal iduna parku" trijumfovali pogotkom Niklasa Filkruga.

Odlična utakmica uprkos samo jednom golu koji smo videli, a definitivno ih je moglo biti još. Niklas Filkrug je ulazio u nekoliko šansi, nije pogađao, Kilijan Embape je pogodio stativu, Ašraf Hakimi isto... Usman Dembele je takođe bio u jednoj pogodnoj situaciji. 

Uprkos nekim sjajnim predstavama u redovima pobednika, mora se izdvojiti Džejdon Sančo koji je silno osporavan u poslednje tri godine koliko je nosio dres Mančester junajteda. Stigavši kao pojačanje od 100.000.000, kao Britanac od kojeg se očekuje da pronosi slavu reprezentacije i kluba iz svoje zemlje, Sančo je bio samo bleda senka onoga što smo od njega viđali u dresu Borusije Dortmund.

Zimus, kada se vratio na "Signal iduna park", kako je vreme odmicalo, tako smo dobijali sliku čoveka koji je skrenuo pažnju svetske javnosti na sebe. Večeras, videli smo ga u punom sjaju. Kreativan, predusretljiv na oba kraja terena, čvrst na lopti, odlučan, stabilana na terenu... Kompletna partija momka koji je do pre samo nekoliko meseci bio odstranjen iz prvog tima Erika ten Haga u Mančester junajtedu.

Sančo je ponovo slobodan, a podatak koji govori da je odnos između njega i Mančester junajteda bio poguban za njega jeste da je "desetka" Borusije imala čak 12 dobijenih duela "jedan na jedan" što je najviše od bilo kog igrača u Ligi šampiona ove sezone! Interesantno, u dresu Junajteda za svoja 82 meča nije imao više od šest na jednom duelu. U prvih pola sata meča sa Pari Sen Žermenom bio je bolji u čak sedam takvih situacija.

Džejdon Sančo je oslobođen, pa će biti interesantno videti kakav će njegov transfer status biti nakon što se sezona okonča. O njemu bi moglo da se priča najviše ovog leta u slučaju odlaska Erika ten Haga i velikih promena koje slede u Junajtedu. Ukoliko matični klub ne bude želeo da ga proda, čeka nas uzbudljiv prelazni rok jer mu ugovor ističe 2026. godine. 

Ako znamo da će Kilijan Embape preći u Real Madrid, on bi mogao da bude glavna figura letnje pijace.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke