Džek Vilšir - Kako reći sinu tužnu istinu?

Autor: Sportske Net
sreda 25.08.2021.
11:04
Izvor: Sportske.net

Nekada jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera, danas nema klub.

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

Džek Vilšir priznao je da razmišlja o napuštanju fudbala sa samo 29 godina, kako je bez ikakvih ponuda uoči nove sezone.

Bivši zlatni dečak Arsenala trenutno je slobodan igrač, a poslednji angažman bio mu je u Bornmutu prethodne sezone u Čempionšipu. 

Uprkos tome što je ukupno nastupio 18 puta i pomogao im u plej-ofu, Vilšir je pušten, a sada je otkrio da se bori da pronađe svoj sledeći angažman

U razgovoru za "Atletik", vezista je govorio o svojoj budućnosti.

Upitan da li misli da je možda došao kraj profesionalnoj karijeri, fudbaler je odgovorio: "Da, to mi prilično pada na pamet", kazao je on pa dodao:

Kad ste u klubu i trenirate svaki dan, probudite se i ako niste u timu, pa čak i ako ste u timu, mislite: 'Dobro, danas moram dobro da treniram. Moram da pokažem menadžeru da sam spreman za vikend'. Ja to nemam. Tako da se u ovom trenutku ujutru budim i razmišljam: 'Dobro, moram negde da odem da treniram'. Obično sam sam ... OK, trenirao sam sa klubom u predsezoni, ali to je sada gotovo", iskren je Vilšir.

Vilšir je bio mlada nada kluba sa "Emirejtsa" i sa samo 16 godina predviđalo se da će doći do samog vrha. Povrede su mu poremetile karijeru i on ostaje bez posla nakon dvogodišnjeg boravka u Vest Hemu i sada posle kratkog vremena u Bornmutu. 

On se takođe prisetio trenutka kada ga je njegov devetogodišnji sin, Arči pitao zašto nijedan klub nije zainteresovan za njega.

"Moja deca su u godinama u kojima razumeju. Posebno Arči, koji ima devet godina. On zapravo razgovara sa mnom, govoreći: 'Šta je sa MLS -om?' ili 'Zašto ne igraš u La Ligi?', kazao je fudbaler, pa dodao:"

"On voli fudbal. On zna sve o fudbalu. I teško mu je to objasniti. Reći će mi: 'Kako to da te nijedan klub ne želi?' Ne znam. Ali kako da mu to objasnim? Imaju prijatelje u školi i znate kakva deca mogu biti, prilično brutalna.'Zašto tvoj tata ne radi? Zar nije dovoljno dobar? Da, to je teško", iskren je Vilšir. 

Dok čeka svoj novi angažman fudbal je rekao da nije očekivao da će se ovako nešto ikada dogoditi. 

Iskreno rečeno, verovatno nikada nisam mislio da ću biti na ovoj poziciji. Danas sam trčao po atletskoj stazi i borio se da zamislim da ću biti ovde u ovom trenutku svoje karijere", emotivno je rekao Vilši, pa dodao:

"Svi su mi govorili: 'Sa 28, 29 ... bićeš na vrhuncu karijere'. Mislio sam da hoću. Mislio sam da ću i dalje igrati za Englesku, da ću biti u vrhunskom klubu", završio je Englez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke