Džeko je Interov spasilac, Venecija pala u 90. minutu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 22.01.2022.
19:58
Izvor: Sportske.net

"Neroazuri" opet kobni u završnici.

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera slavili su protiv Venecije 2:1 u meču 23. kola Serije A zahvaljujući pogotku Edina Džeka u 90. minutu.

Venecija je došla bez osmorice standardnih prvotimaca i povela u 19. minutu golom Tomasa Anrija nakon odličnog šuta glavom posle centaršuta sa desne strane.

Inter je izjednačio u 40. minutu golom Nikole Barele. Sve je krenulo od odlično presečene lopte Marcela Brozovića i centaršuta Matee Darmjana. Ivan Perišić je odlično šutirao iz prve, a na odbijenu loptu je natrčao Barela i rutinski zatresao mrežu.

Pre nego što je priznat gol proveravan je VAR zbog eventualnog faula Edina Džeka nad čuvarom, ali je tehnologija pokazala da je sve čisto i meč je nastavljen.

U nadoknadi vremena glavni sudija je proveravao mogući penal za Inter, ali je procenjeno da štoper Venecije nije igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

U nastavku meča Inter se mučio da dođe do drugog i ujedno pobedonosnog pogotka, a muke je u 90. minutu prekratio Džeko nakon odličnog skoka i udarca glavom pored nemoćne odbrane desetkovane Venecije.

Inter je zahvaljujući pogotku i golu iskusnog napadača pobegao Milanu na plus pet, dok je Venecija ostala na 18 bodova, tek dva više od zone ispadanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke