Dželat se vraća u Španiju - Kako je Ronaldo postao Čolov najveći neprijatelj?

Autor: Sportske Net
ponedeljak 13.12.2021.
18:05
Izvor: Sportske.net

Portugalac je Mančesterova amajlija protiv Atletika.

EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Deluje da je Atletiko Madrid posle današnjeg dana odneo Pirovu pobedu.

Madriđani su se prvi žalili posle podnevnog žreba za ominu finala Lige šampiona, jer su organizatori napravili propust ne stavivši Mančester junajted u šešir sa mogućim rivalima španskog kluba. Zbog ovoga je žreb ponovljen u 15 časova i deluje da su "jorgandžije" dobile upravo ono što su tražile. Umesto Bajerna u prvom pokušaju, izvukli su Junajted u drugom.

Vratimo se na početak, zbog čega je ovo Pirova pobeda Atletika? Upravo zbog toga što ih sada u osmini finala čeka njihov najneomiljeniji protivnik, ne Mančester junajted, nego Kristijano Ronaldo. 

Portugalac se sa Atletikom pet puta sreo u Ligi šampiona i slavio svih pet. Ukupno je tokom karijere igrao 35 puta protiv ovog kluba i "spakovao" im 25 golova i devet asistencija. 

Svaki pojedinačni nokaut iz Lige šampiona koji je Atletiko izgubio između 2014. i 2019. bio je protiv tima u kojem je učestvovala portugalska zvezda.

Ronaldo je igrao ključnu ulogu u finalima Lige šampiona 2014. i 2016. kada je Real Madrid porazio svog gradskog rivala u madridskim susretima.

Napadač je takođe bio ključan kada je Real pobedio Atletiko u četvrtfinalu 2015, ali on je 2017. praktično sam pobedio "kolčonjerose" u polufinalnoj fazi kada je postigao het-trik na stadionu "Santjago Bernabeu". 

Na poslednjem nokaut susretu Ronaldo je postigao het-trik sa Juventusom protiv Atletika u osmini finala Lige šampiona 2018/19. godine. Nakon što je Simeoneova ekipa trijumfovala sa 2:0 u prvoj utakmici u Madridu, zapanjujući Ronaldov het-trik u revanšu osigurao je Juveu da uživa u značajnom preokretu i prođe dalje.

Dve ekipe će se ponovo sastati, ali u grupnoj fazi sezone 2019/20, pri čemu je Juve pobedio 1-0 u Torinu, ali je ostalo nerešeno 2-2 u španskoj prestonici.

Čolo Simeone je za deceniju na klupi Atletika samo četiri puta dozvolio sebi da igrač postigne het-trik protiv njegove ekipe, a svaki put to je bio isti čovek, Kristijano Ronaldo (sa Juventusom u LŠ 2018/19, sa Realom u u LŠ 2016/17, kao i u mečevima La Lige u 2011/12 i 2016/17). 

Atletiko je u Ligi šampiona postigao 126 golova, dok je Kristijano sam upisao 135. 

Atletiko ne zna sa Ronaldom i to je kroz brojke i dokazano, ostaje da se vidi znaju li Madriđani sa Mančesterom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke