Džerard hrabro stradao na "Old trafordu", Mančester prošao teškom mukom

Autor: Sportske Net
ponedeljak 10.01.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

Aston Vila bez sreće.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Aston VIlu u trećoj rundi FA kupa rezultatom 1:0. Oni će u narednoj fazi igrati protiv Midlsbroa.

Poveo je Junajted u osmom minutu. Fred je poslao dugu loptu duboko u šesnaesterac gde je bio Mektominej, koji je glavom poslao loptu u mrežu Emilijana Martineza.

Posle nekoliko minuta Buendija je lako proigrao Freda i Šoa i stigao do kaznenog prostora, ali je u proceni bio loš, pošto nije bio odlučan da li će šutirati ili asistirati, pa je lopta završila pored gola.

Buendija je još jednom šutirao pravo u De Heu, koji je uspešno branio. Potom je Votkins lako stigao do lopte u šesnaestercu i jako pucao pored nemoćnog Lindelofa, ali lopta je pogodila prečku. 

Lako su fudbaleri Aston Vile dolazili do kaznenog prostora domaćih, jedini problem je što nisu uspeli da realizuju prilike.

S druge strane, Junajted je do gola gostiju najčešće dolazio preko Bruna, ali je odbrana Vile na čelu sa Martinezom odolevala napadima.

Vila je stigla do gola po povratku na teren, ali je poništen zbog ofsajda. Mada je golu prethodio i faul u napadu nad Kavanijem, a potom i igranje rukom Danija Ingsa.

Još jedan gol gostiju je poništen, a ponovo je ofsajd spasio Junajted. Ekipa Stivena Džerarda nastavila je da opseda gol Davida de Hee, međutim nije uspela da prommeni rezultat na semaforu. 

Igra Junajteda je prilično pala u nastavku meča. Napadači su lako gubili loptu, igrajući prilično nemarno, dok su defanzivci bez lopte gubili prostor, loše se pozicionirajući. Možda je Rašford večeras najbolji primer "beživotnog" Junajteda.

Do kraja nije bilo promena rezultata. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke