Džerard hvali svog naslednika: "Njegov sam veliki obožavalac!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.10.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Još jedan lokalni momak koji bi mogao da ostavi veliki trag na "Enfildu".

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula blistaju od starta sezone pod komandom novog trenera Arnea Slota. "Crveni" su lider engleske Premijer lige, a imaju i sve tri pobede u okviru Lige šampiona.

Važan "šrafu" u Slotovom timu sve više postaje lokalni momak Kurtis Džons, strelac pobednosnog gola u derbiju prošlog kola engleskog šampionata u kojem je Liverpul sa 2:1 savladao Čelsi.

Vezistu rođenog 2001. godine hvali i njegov legendarni sugrađanin i dugogodišnji kapiten Liverpula Stiven Džerard.

"Veliki sam obožavalac Kurtisa Džonsa već duže vreme. Imao sam sreće da mi se pruži prilika da mu budem trener i da mu pomognem sa nekim stvarima dok je još bio klinac na akademiji. Ali, mislim da je sada došlo vreme za Kurtisa. Ulazi u najbolje godine i mislim da on može da bude odličan vezni igrač“,započeo je Džerard za "Redmen TV", a onda nastavio da hvali vezistu kojeg je trenirao u Liverpulovoj akademiji.

"Uvek je veoma spreman, jak i mislim da sada Kurtis treba da pronađe neki nivo konstantnosti i da ga drži iz nedelje u nedelju i da zaista pokaže da vlada sredinom terena jer sasvim sigurno ima talenat i sposobnosti za takvo nešto. Mislim da je za svakoga ko želi da ostane u Liverpulu veoma važno da je konstantno na visokom nivou. Zato uvek moraš da umeš da se odmoriš, da se resetuješ mentalno da bi igrao na vrhunskom nivou, zadržao mesto i dres. Mislim da je protiv Čelsija pokazao sve to, to pominjem zato što je najsvežiji primer. Mislim da je odigrao zaista na vrhunskom nivu i to je njegova snaga. Mislim da ima još golova u nogama“, dodao je Džerard.

On je kreativan igrač, može i da izađe spolja i ima snage koje mogu da mu omoguće da gospodari sredinom terena. Nadam se da će pronaći taj novo“, rekao je Džerard o svom nasledniku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke