Džerard u dilemi - Pare ili "život"?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 18.05.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net

Sve zbog Džeka Griliša.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Menadžer Aston Vile Stiven Džerard veći deo života proveo je igrajući za Liverpul. On je kao devetogodišanjak došao u Liverpulovu akademiju i ostao u klubu punih 26 godina.

Džerard je svojim igrama u dresu "Redsa" zaslužio epitet legende kluba, verovatno i najveće, apsolutna je ikona čuvenog "Kopa". 

Sve oči navijača Liverpula u nedelju popodne biće uprte upravo u njihovog idola koji je sada na klupi Aston Vile. Jirgen Klop i nejgovi fudbaleri nadaju se čudu na "Etihadu" i kiksu Mančester sitija u poslednjem kolu protiv "bezbrižne" Vile.

Ukoliko "Građani" ne pobede ekipu iz Birmingema, Liverpul bi pobedom protiv Vulvsa postao novi šampion Engleske. Jasno je da će Džeard imati poseban motiv na tom meču, to će pokušati da prenese i na igrače, a ne treba zaboraviti da je u Vili i Felipe Kutinjo, bivši miljenik navijača na "Enfildu".

Ono što će drastično smanjiti motivaciju svih u klubu sa "Vila parka" jeste podatak da će poraz od Sitija Aston Vili doneti čak 18 miliona evra!

Kada je Vila letos prodala Džeka Griliša Mančester sitiju za rekordnih 117 miliona evra, stavljena je klauzula u ugovoru, po kojoj će zaraditi još 18 miliona evra ukoliko Griliš sa Sitijem postane šampion Engleske.

Griliš se nije proslavio u dresu "Građana" ove sezone. Najskuplje pojačanje ekipe Pepa Gvardiole postigao je samo šest golova i dodao četiri asistencije.

Poslednje kolo Premijer lige igra se u nedelju od 17 sati. Videćemo kako će Džerard uspeti da motiviše svoje momke da otkinu bodove Sitiju i sebi iz džepa izbiju milione.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke