Džerardov duh ušao u Mekalistera, Liverpul ostao na vrhu Premijer lige!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 04.04.2024.
22:28
Izvor: Sportske.net

Projektil koji gura "crvene" ka tituli.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Šefild junajted sa 3:1 u meču 31. kola engleske Premijer lige.

"Crveni" su tako sačuvali prvo mesto na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Arsenal i tri u odnosu na aktuelnog prvaka Mančester siti.

Apsolutni heroj "Enfilda" je Argentinac Aleksis Mekalister koji je u stilu legendarnog kapitena Stivena Džerarda pogodio za slavlje Liverpula.

Sve je išlo po planu za ekipu Jirgena Klopa protiv "fenjeraša". Poveli su domaći u 17. minutu tragikomičnim golom Darvina Nunjeza koga je pogodio nespretni golman "oštrica" Hrvat Ivo Grbić.

Ipak, domaći i pored mnogo bolje igre, nisu uspeli da "zatvore" utakmicu, a kazna za to je stigla u 58. minutu kada je autogolpostigao mladi desni bek Konor Bredli koga je lopta pogodila nakon što ju je glavom u peterac spustio vezista Šefilda Gustavo Hamer.

Nezadovoljan igrom prve zvezde tima Mohameda Salaha, Klop je zamenio Egipćanina pola sata pre kraja utakmice, a tek tada su krenuli uraganski napadi domaćih.

Inicijativa se Liverpulu isplatila kada je Aleksis Mekalister podsetio na Stivena Džerarda i 15 minuta pre kraja utakmice poslao pravi "projektil" u rašlje Šefildovog gola postigavši tako jedan od najlepših, ali i najvažnijih golova u sezoni za lidera.

Konačnih 3:1postavio je Kodi Gakpo pogotkom glavom u poslednjem minutu na asistenciju Endija Robertsona.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke