E, samo da je desnica Risa Džejmsa češće zdravija - Čelsijeva borba za Evropu je živa!

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.05.2024.
20:36
Izvor: Sportske.net

Kakva lepotica za pobedu.

Chelsea FC
Chelsea FC

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija savladali su Notingem Forest rezultatom 3:4 (1:1) u utakmici 37. kola Premijer lige.

Ne želi Čelsi da propusti priliku za izlazak u Evropu iako je to skoro delovalo kao poprilično neizvodljiva misija. Međutim, samo jedan poraz u Premijer ligi još od 4. februara stavio je tim Maurisija Poketina u poziciju da mogu da razmišljaju o međunarodnom takmičenju za narednu sezonu.

Da li će on biti na klupi i koliko će istih igrača nositi dres "plavaca" tada teško je reći, ali na dobrom su putu da izbore cilj koji je izgrađen tokom aktuelne kampanje.

Mihajlo Mudrik je u 8. minutu doneo prednost Čelsiju posle asistencije Kola Palmera, ali je u 16. Vili Boli izjednačio nakon što je jedva izbegnut ofsajd.

U drugom poluvremenu - spektakl. Mnogo problema Čelsiju pravio je njihov bivši igrač Kalum Hadson-Odoi. Prečka, pa posle samo nekoliko trenutaka na sličan način šalje "kiflu" ka Đorđu Petroviću, ali ovog puta srpski golman je mogao samo da izvadi loptu iz mreže. Igrao se 75. minut, Forest je išao ka sigurnom opstanku iako su ionako 99 odsto bezbedni jer Luton juri 12 golova razlike u odnosu na njih i pritom rezultati u poslednjem kolu moraju da se poklope.

A onda, Rahim Sterling u 80. minutu poravnava, da bi Ris Džejms pokazao klasu u svom povratničkom meču posle povrede. Eh, da samo manje problema sa povredama ima ovaj momak... Asistencija kroz manje od tri minuta po ulasku na teren - poezija. Džekson se poklonio na drugoj stativi i Čelsi preokreće za nova tri boda koja ih stavlja na, vrlo dobro, sedmo mesto.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke