E, zato je veliki Pep Gvardiola, ali i Real Madrid!

Autor: Milovan Longinov
sreda 27.04.2022.
08:32
Izvor: Sportske.net

Katalonac iskren i pun poštovanja prema rivalu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester Siti je pobedio Real Madrid rezultatom 4:3 i nezadovoljniji je posle prve utakmice polufinala Lige šampiona.

Siti je bio daleko bolji rival, promašio je barem još četiri čiste šanse, dok je Real praktično iskoristio sve što je napravio i zato je zadovoljniji pred revanš u Madridu.

Svestan je toga i Pep Gvardiola, koji je pun hvale i poštovanja prema velikom rivalu. 

"Bila je ovo odlična utakmica, između dve kvalitetne ekipe sa snažnim karakterom. Rezultat je takav kakav je. Odmorićemo, spremićemo se za utakmicu sa Lidsom i potom idemo u Španiju sledeće nedelje. Iz svog iskustva znam da bi osvojio ovo takmičenje moraš da prevaziđeš teške situacije i ne smeš da čekaš da se stvari same dese. Rezultat je mogao da bude bolji, ali to je Real Madrid. Odigrali su odlično", rekao je Pep. 

Na konstataciju novinara da je Anćeloti rekao da će Real proći ako bude bolji u defanzivi, Pep je kratko rekao "uvek se slažem sa Karlom" i nastavio:

"Grešili smo, ali smo i stvorili mnogo prilika. Morali smo da ih iskoristimo. Nećemo se žaliti zbog rezultata. Ponosan sam i srećan. Svi su mogli da vide kako smo odigrali protiv rivala sa tolikim iskustvom u ovom takmičenju. Uradili smo sve za pobedu, sa loptom i bez nje", dodao je Pep. 

On je svestan da će njegova ekipa morati da odigra isto ovako i na "Bernabeu".

"Mislim da smo odigrali dobro, napadački, kao što bi igrao Liverpul. U fudbalu je tako, sve se vrti oko rezultata. Igrali  smo odlično, niko ne može da kaže da naša igra nije bila dobra. Moramo da odigramo isto i na "Bernabeu", to nam je neophodno. Povećali smo svoje šanse da se plasiramo u novo finale, ali želim da ubedim svoje igrače da su pobedili i da ne sležu ramenima posle ove pobede. Idemo u revanš podignute glave. I mi možemo da postignemo tamo tri gola", uverava Pep. 

Katalonac ne želi da ponovi drugo poluvreme meča sa Atletikom u Madridu.

"Bez obzira da li imaš 1:0, 2:0 ili 3:0, tamo moraš da odeš i da igraš svoju igru. Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu sa Atletikom, nemamo šanse da prođemo. Želim da budemo samouvereni i da odigramo najbolje što umemo. Ne razmišljam o finalu, moramo da budemo odlični još 90 minuta", zaključio je Gvardiola.

Siti će u revanšu biti jači za povratnika Kansela, a nije isključeno ni da se oporavi  Kajl Voker. Na drugoj strani vraća se Kasemiro. Nema dileme, čeka nas spektakl.

Ne treba zaboraviti da je večeras  na programu drugi polufinalni meč, Liverpul dočekuje Viljareal, a AdmiralBet nudi sjajne kvote. Jedan od tipova koji se izdvaja svakako je 1&3+,  kvota je 1,91, pa vredi pokušati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke