Eden Azar, Real Madrid i nešto sasvim novo!

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.07.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Kako će se snaći u ovoj ulozi?

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Fudbaler Real Madrida Eden Azar ostaće u tom klubu i naredne sezone uprkos tome što nije isplatio ni cent velikog transfera iz 2019. godine kada je stigao za 100.000.000 evra iz Čelsija.

Belgijanac je u "kraljevski klub" došao kao jedno od najzvučnijih pojačanja te godine i nakon blistavih sezona u Londonu i Premijer ligi, sa statusom jednog od najboljih krlinih fudbalera sveta, očekivalo se da nastavi istim putem i u Realu.

Međutim, bilo je sve samo ne tako. Prvobitno nije mogao da pronađe formu, potom su se pojavile povrede, problemi sa gojaznošću i tako u krug, što je pokrenulo spekulacije da bi pre vremena mogao da napusti Real Madrid. Ipak, Karlo Anćeloti ima planove s njim i to drugačije od onih na koje je Belgijanac navikao.

Naime, u odustvu Luke Jovića koji će biti poslat na pozajmicu, te Marijana Dijaza sa kojim pregovara nekoliko klubova, Karlo Anćeloti planira da koristi Azara kao "lažnu devetku" u momentima kada Karim Benzema odmara. Spominjalo se da će ulogu "beka-apa" imati Borha Majoral, ali za njega takođe postoje interesovanja, prevashodno Selte iz Viga.


Bila bi ovo pozicija na kojoj Azar nije mnogo puta igrao u svojoj karijeri, samo u prinudnim slučajima, ali sada će očigledno morati na to da se navikne. Vinisijus je neprikosnoven na levom krilu što je Belgijančeva primarna pozicija, pa će on tako doneti Anćelotiju opciju po kojoj može biti zamena i za Brazilca pored Benzeme.

Prošle sezone Eden Azar je odigrao 23 utakmice postigavši samo jedan pogodak uz dve asistencije. U junu 2019. godine je prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt vredeo 150.000.000 evra, a danas je to čitavih 12.000.000...

Ukoliko mislite da bi neko drugi pre Karima Benzeme mogao da dobije "Zlatnu loptu", vreme je da posetite AdmiralBet i pogledate ponudu na potencijalne osvajače!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke