Edi Hau dobio zadatak da učini "svrake" velikim!

Autor: Lazar Nikolić
petak 05.08.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Engleski stručnjak potpisao novi ugovor.

Newcastle United FC/Twitter
Newcastle United FC/Twitter

Povezane vesti

Trener Njukasla Edi Hau potpisao je danas novi višegodišnji ugovor sa tim fudbalskom klubom.

Hau je preuzeo ekipu pre devet meseci i imao je ugovor do leta 2024. godine.

On je na klupi crno-beli zamenio Stiva Brusa u novembru 2021. godine. Ekipa je tada bila pretposlednja u Premijer ligi sa pet bodova od sigurne zone posle 11 utakmica, a sezonu je završila na 11. mestu.

Hau je rekao da je sjajan osećaj obavezati se klubu.

"Izuzetno sam ponosan što sam trener Njukasla, uživao sam u svakom trenutku ovde. Želim da zahvalim mojoj ekipi, mojim saradnicima i navijačima. Oni svakodnevno čine da ovo bude posebno mesto. Zahvalan sam našim vlasnicima i sportskom direktoru Denu Ešvortu. I dalje smo na početku našeg putovanja, ali ovo je uzbudljivo vreme biti deo Njukasla i veoma sam uzbudjen zbog naše zajedničke budućnosti", naveo je on.

Hau je dodao da će uprkos bogatstvu novih vlasnika iz Saudijske Arabije, "klupska potrošnja biti ograničena".

Konzorcijum iz Abu Dabija kupio je Njukasl u oktobru prošle godine za 305 miliona funti, a u januarskom prelaznom roku potrošeno je 85 miliona funti na dovodjenje novih igrača.

Ovog leta klub je kupio Svena Botmana za 32 miliona funti, Meta Targeta za 15 miliona i golmana Nika Poupa, za koga nije otkriveno koliko je koštao.

Hau je rekao da je pogrešno pretpostavljati da klub može da kupi koga želi.

"Finansijski fer-plej utiče i uticaće na nas nekoliko godina. Nemamo odrešene ruke da možemo da dovedemo koga želimo i da plaćamo preterano velike plate", dodao je trener crno-belih.

Do kraja prelaznog roka Njukasl će pokušati da kupi Džejsma Medisona iz Lestera, bilo je razgovora o napadaču Remsa Uga Ekitikea, ali je on prešao na pozajmicu u Pari Sen Žermen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke