Eduar razbio "Pancere" - Francuska šampion Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.05.2015.
21:20
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Francuske okitila se titulom prvaka Evrope na stadionu "Lazur" u Bugarskoj pošto je u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina savladala Nemačku ubedljivim rezultatom uz het-trik sjajnog Odsona Eduara.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Reprezentacija Francuske uzrasta do 17 godina osvojila je u petak titulu prvaka Evrope pošto je u finalu Evropskog prvenstva za kadete savladala vršnjake iz Nemačke.

Finalna utakmica odigrana je na stadionu "Lazur" u Burgasu a Francuzi su rezultatom 4:1 (1:0) savladali Nemačku i tako drugi put u istoriji selekcije do 17 godina stigli do titule prvaka Evrope.

Golove pogledajte OVDE!

Apsolutni junak utakmice bio je napadač Pari Sen Žermena Odson Eduar koji je het-trikom trasirao Francuskoj put ka evropskom tronu.

Prvi pogodak na utakmici i prvi koji je reprezentacija Nemačke primila na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj Odson Eduar je postigao u poslednjem minutu prvog dela igre na asistenciju Aleka Žoržena.

Samo sedam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Eduaru da drugi put na utakmici matira Konstantina Frommana i da stigne do sedmog pogotka na završnom turniru u Bugarskoj.

Od tog trenutka Neci kreću na sve ili ništa a kada je Erdink Karakas smanjio na 2:1 u 50. minutu činilo se da bi "Panceri" mogli barem do produžetaka.

Vreme je odmicalo a Francuzi su umešno odbijali protivničke napade da bi deset minuta pre kraja otklonili svaku nedoumicu oko toga kome će pripasti trofej. Treći put na utakmici Odson Eduar šalje loptu iza leđa golmana Frommana čime kompletira het-trik i izrasta u centralnu figuru finalne utakmice.

Nemačka agonija prdubljena je u trećem minutu nadoknade kada je Gokhan Gul pokušao da otkloni opasnost nakon centaršuta Ise Sambe ali je loptu poslao iza leđa svog golmana i tako postavio konačan rezultat finalne utakmice.

Francuzi su u eliminacionoj fazi takmičenja savladali Italiju (3:0) i Belgiju nakon boljeg izvođenja penala, dok su Nemci do finala uspevali da dobijaju sve utakmice "sa nulom" ali su im "Galski Petlovi" u borbi za trofej naplatili sve ono što nisu druge selekcije.

Podsećamo da je Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina odigrano u Bugarskoj a srpski kadeti nisu uspeli da se domognu završnog turnira pošto su u elitnoj rundi kvalifikacija eliminisani od strane Holandije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke