Efikasno u Bundesligi, šou Levandovskog i Silve, pogodio i Kostić

Autor: Aleksandar Golubović
subota 20.03.2021.
17:26
Izvor: Sportske.net

Neverovatno popodne u Nemačkoj.

EPA-EFE/MATTHIAS BALK
EPA-EFE/MATTHIAS BALK

Povezane vesti

Zanimljivo popodne viđeno je u udarnom terminu subotnjeg programa 26. kola Bundeslige, gde su naročito do izražaja došli napadač minhhenskog Bajerna Robert Levandovski i njegov kolega iz Ajntrahta Andre Silva.

Levandovski je postigao het-trik u ubedljivoj pobedi lidera šampionata protiv Štutgarta 4:0 na Alijanc areni.

Nije počelo blistavo za izabranike Hansija Flika, koji su već od 12. minuta bili u brojčanom zaostatku nakon isključenja Alfonsa Dejvisa.

To nije mnogo poremetilo giganta iz Bavarske, koji je samo šest minuta kasnije stigao u vođstvo nakon prvog gola Levandovskog, koji je sjajno reagovao na centaršut Serža Gnabrija sa leve strane.

Već u 22. minutu na semaforu je bilo 2:0 kada se Gnabri upisao u strelce pošto je precizno pogodio ugao gola gostiju nakon sjajno ostavljene lopte Leroja Sanea.

Samo minut kasnije ponovo se u strelce upisao Levandovski, ovaj put na asistenciju Tomasa Milera Poljak se sjajno poklonio i glavom smestio loptu u mrežu.

Ovo nije bio kraj njegovom golgeterskom saldu ovog popodneva u Minhenu pošto je het-trik zaokružio u 39. minutu pošto je iskoristio konfuziju u odbrani Štutgarta.

U nastavku nije bilo golova pa je Bajern četvrtom uzastopnom pobedom pobegao prvom pratiocu Red Bul Lajpcigu na isto toliko bodova viška.

Ubedljivi su bili i fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta koji su na domaćem terenu slavili protiv Union Berlina sa 5:2 uz čak tri pogotka prvog napadača Andrea Silve i veoma veoma zapaženog Filipa Kostića.

Domaćin je poveo već u drugom minutu golom portugalskog napadača posle asistencije Kostića. 

Vođstvo je trajalo svega pet minuta pošto je gostujući napadač Maks Kruze doneo izjednačenje Union Berlinu već u sedmom minutu.

Do 35. minuta vladalo je pravo zatišje, a onda su u razmaku od svega šest minuta pala čak tri gola u mreži gostiju iz Berlina.

Najpre je u 35. minutu Robert Andrih postigao autogol, a svega četiri minuta kasnije pogodio je i Kostić na asistenciju Silve.

Silva je već u 41. minutu zaokružio het-trik, ali gosti nisu otišli obeshrabreni na poluvreme već su u trećem minutu nadoknade novim golom Kruzea prepolovili prednost domaćih.

U nastavku dugo nije viđen nijedan pogodak, a neefikasnost prekinuo je Timoti Čandler u drugom minutu zaustavnog vremena za konačnih 5:2.

Ajntraht je tako prekinuo seriju od tri meča bez pobede, ali je ostao na četiri boda manje od trećeplasiranog Volfsburga, koji je slavio protiv Verdera u Bremenu 2:1.

Iznenađenje dana priredili su fudbaleri Kelna koji su uspeli da izvuku bod na svom terenu protiv Borusije iz Dortmunda odigravši 2:2.

Gosti su poveli već u trećem minutu golom Erlinga Halanda, a onda je usledio preokret koji su "jarčevima" obezbedili Duda sa penala u 35. minutu i Jakobs u 65. 

Ovaj rezultat je dugo bio aktivan, a onda je Haland ponovo stupio na scenu i u 90. minutu postavio konačnih 2:2, kojim se Borusija udaljila od Ajntrahta na četiri boda zaostatka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke