EFL - Pljuštali golovi, dvojica "pokeraša", Siti brojao do šest, Jokan ispao na penale

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.09.2021.
23:01
Izvor: Sportske.net

Favoriti opravdali uloge.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Mančester Siti i Liverpul su opravdali uloge favorita protiv Vikomba i Noriča,  dok su Brentford i Barnli bili nemilosrdi prema Oldamu i Ročdejlu.

Posle 90 minuta pobednika nije bilo na mečevima KPR - Everton (2:2), Šefild Junajted - Sautempton (2:2) i Fulam - Lids (0:0). Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli su - Sautempton, KPR

Siti je slavio 6:1, Liverpul u Noriču 0:3, Brentford je razbio Oldam sa 7:0, a Barnli nadigrao Ročdejl - 4:1. 

Pep Gvardiola je očekivano izveo slabiji sastav, ali zanimljivo je da su starteri bili i Kevin De Brujne i Fil Foden kojima su potrebni minuti kako bi se vratili u formu nakon povreda. Obojica su postigla i po gol, ali je najpre Vikomb iznenadio vođstvom u 22. minutu preko Hanlana. Već u 29. minutu Foden je bio asistent, a De Brujne strelac za 1:1. 

Potom je u finišu prvog dela igre pogodio Marez, a odmah za njim i Foden za nedostižnih 3:1. Na 4:1 povisio je Feran Tores u 71. minutu, da bi u finišu Marez postigao novi pogodak za 5:1, a konačnih 6:1 postavio je mladi Palmer.

Liverpul je takođe u rezervnom sastavu lagano savladao Norič u gostima rezultatom 3:0. Strelci su bili Minamino u 4. i 80. i Origi u 50. nminutu. 

Treba istaći i pobedu Brentforda koji je razbio Oldam kao domaćin rezultatom 7:0, a čak četiri pogotka postigao je mladi Markus Fors. Barnli je takođe bio ubedljiv pošto je savladao Ročdejl kao domaćin - 4:1, a i na ovom meču je poker postigao zaboravljeni Džej Rodrigez. 

Veliko iznenađenje priredio je Stouk, koji je kao gost savladao Votford rezultatom 3:1, dok je Sanderlend napravio veliki podvig pobedom nad Viganom u gostima - 0:2.  

Jokanov Šefild je ugostio Sautempton, imao je vođstvo od 1:0 preko Stivensa, preokrenuo je Soton preko Diaola i Salisua, ali je MekBarni doneo izjednačenje i penale u 66. minutu. Na Jokanovu žalost, u penal seriji neprecizni su bili Bruster i MekBarni, pa je dalje otišao Sautempton.

Fulam je bez Aleksandra Mitrovića ugostio Lids, nije bilo golova posle 90 minuta, a u penal seriji za Fulam su bili neprecizni Onoma i Brajan, ali su i za Lids u četvrtoj i petoj promašili Dalas, a meč je rešen tek u osmoj kada je Muniz Rodrigo bio treći tragičar u domaćem timu. Dalje je otišao Lids. 

Everton se mučio sa Kvins Park Rendžersom, sjajni Čarli Ostin je dva puta donosio prednost "policajcima", ali su izjednačavali Lukas Dinj i Andros Tauzend. U osmoj penal seriji neprecizan je bio Dejvis, dok je KPR pogodio svih osam i prošao dalje.

EFL kup: 

Brentford - Oldam 7:0
Barnli - Ročdejl 4:1
Fulam - Lids 0:0 penalima 5:6
Mančester Siti - Vikomb 6:1
Norič - Liverpul 0:3
Preston - Čeltenam 4:1
KPR - Everton 2:2 penalima 10:9
Šefild Junajted - Sautempton 2:2 penalima 4:6
Votford - Stouk 1:3
Vigan - Sanderlend 0:2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke