Ekvador na mala vrata, Venecuela maksimalna!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 01.07.2024.
07:26
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" u četvrtfinalu posle drame!

AP Photo/Matt York
AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Ekvador je preživeo. Remi znači pobedu, odoleli su protiv Meksikanaca i zahvaljujući boljoj gol razlici otišli u četvrtfinale. "Orlovi" su se branili, Meksiko jeste imao 19 udaraca na gol, ali tek tri u okvir gola. Nisu uspevali da nađu ključ za bravu Južnoamerikanaca u Arizoni, pa će ponovo veliki pritisak biti na selektoru Lozanu. Činilo se da će Ekvador popustiti, sudija Eskobar je svirao penal nakon što je Feliks Tores bio u kontanktu sa igračem "Sombrerosa" Giljermeom Martinezom. No, na poziv iz VAR sobe, arbitar iz Gvatemale je pogledao snimak, promenio odluku, fudbaler Korintijansa, Tores koji je, zanimljivo igrao do skoro u Meksiku je izbio loptu. Ostalo je 0:0, zahvaljući boljem omeru za jedan gol, Ekvador je u četvrtfinalu i igraće protiv Argentine.

Venecuela je potvrdila neočekivanu dominaciju u grupi B, za polufinale će igrati sa Kanadom. "Vinotinto" (nadimak dobili po tamno crvenim dresovima) su lako izašli na kraj sa Jamajkom. "Rege Bojsi" su popustili u nastavku, Belo i Salomon Rondon su za pet minuta praktično rešili pitanje pobednika, Ramirez je u finišu postavio konačnih 3:0. Kao i Argentinci na koje bi mogli u polufinalu, selekcija Venecuele je grupnu fazu završila sa perfektnim učinkom. 

Istu šansu ima Urugvaj koji je već u četvrtfinalu, Bijelsin tim je napravio dve pobede, za treću će šansu imati u noći između ponedeljka i utorka kada igraju sa domaćinom Kopa Amerika, selekcijom SAD. U istoj grupi, Panami treba pobeda ili bod protiv Bolivije, a da "Jenkiji" izgube od Urugvaja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke