El Kabi doveo Pirej u ekstazu, Olimpijakos će igrati za evropski trofej u Atini!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 09.05.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Kakva noć za crveno-bele.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpijakosa plasirali su se u finale Lige konferencija.

Oni su u drugoj utakmici polufinala savladali Aston Vilu sa 2:0, te sa ukupnih 6:2 u dvomeču izborili učešće u utakmici za evropski trofej u kojoj će im rival biti Fiorentina.

Oba gola večeras postigao je strelac het-trika u Birmingemu napadač domaćih Ajub El Kabi.

Prvi su na „Karaiskakisu“ zapretili domaći i to preko Šikinja u drugom minutu, ali je njegov udarac pogodio samo spoljni deo mreže.

Nakon toga Vila je preuzela posed lopte dok je Olimpijakos čekao šansu iz kontranapada i dočekao je veoma brzo.

Igrao se deseti minut kada su crveno-beli zadali novi udarac timu iz Birmingema u ovom dvomeču. Podens je bio smiren u kaznenom prostoru rivala, odložio loptu do levog beka Kvinija, a  ovaj uposlio usamljenog napadača Ajuba El Kabija koji je zatresao mrežu Vile za vođstvo Olimpijakosa od 1:0i ukupnih 5:2 za ekipu iz Pireja.

Mogala je Vila do izjednačenje u 30. minutu preko Dijabija, ali je Colakis uspeo da interveniše. Sedam minuta kasnije mogao je Fortunis da udvostruči prednost domaćina, ali je ostalo 1:0.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Vila je imala novu odličnu priliku preko Bejlija, ali je još jednom briljantno intervenisao Colakis.

Pokušala je Vila da uradi nešto više u drugom delu i zakomplikuje stvari u Pireju, ali se to nije dogodilo.

Ekipa trener Mendilibara je "uštopovala" sve napade Engleza, koji nisu bili ni blizu da unesu nemir u njihove redove.

Tačku na i stavio je fenomenalni napadač crveno-belih Ajub El Kabi11. minuta pre kraja utakmice. Golman domaćih Colakis deganžirao je loptu prema svom centarforu, a dvostruki strelac večeras umakao odbrani Vile i još jednom bio koban po golmana Martineza.

Tako će se Olimpijakos naći u finalu Lige konferencija koje se igra 29. maja na "OPAP areni", stadionu gradskog rivala AEK-a iz Atine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke