"El klasiko" oborio rekord - Navijačima najviše nedostajao susret Barse i Reala

Autor: Sportske Net
ponedeljak 25.10.2021.
22:30
Izvor: Sportske.net

Od svih derbija juče, ovaj je bio najposećeniji.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Nedelja je bila dan za derbije, neki su zadovoljili očekivanja, neki su razočarali, ali u Barseloni na El klasiku, bilo je posebno spektakularno, ne zbog samo performansa na terenu, nego zbog onoga na tribinama. 

Navijačima je nedostajao fudbal tokomm velike Kovid pauze, a to su juče i potvrdili. Meč između Barselone i Real Madrida na "Kamp Nou" gledalo je 86 422 ljudi, što je najviše publike na jednoj fudbalskoj utakmici od kada su prestala ograničenja na stadionima.

Uprkos "papreno" skupim kartama, gde je ona najjeftinija bila 99 evra, stadion je bio krcat. Od ovog meča samo od prodaje ulaznica zarađeno je 4,5 miliona evra. 

Španski derbi je tako srušio sa prvog mesta meč između Mančester junajteda i Viljareala u Ligi šampiona na "Old trafordu", kom je prisustvovalo 73 130 ljudi. 

Ono što je zanimljivo, jeste da od drugog do devetog najposeenijeg fudbalskog meča ove sezone, sve pozicije pripadaju Mančester junajtedu. 

Barselonin stadion jeste najvećim u Evropi, međutim treba imati u vidu da nije bio sasvim pun, ali i to da je na primer utakmica između Junajteda i Liverpula nije čak ni najposećenija od svih utakmica "đavola" ove sezone, već je na četvrtom mestu. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke