"El Klasiko" sa daleko većim ulogom od bodova!

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.03.2019.
17:38
Izvor: Sportske.net

Predstojeći duel Barselone i madridskog Reala mogao bi da ima istorijski značaj.

Beta/AP Photo/Andrea Comas
Beta/AP Photo/Andrea Comas

Povezane vesti

Pre samo par dana fudbaleri Barselone slavili su u 240. "El Klasiku" i to pred navijačima velikog rivala.

Bilo je 3:0 za Katalonce na "Bernabeu" u okviru polufinala Kupa kralja, pa je tako Barsa izborila plasman u novo finale ovog takmičenja, u kojem i brane trofej.

Tako su Katalonci došli na korak od istorijskog trijumfa, naime, bila je to 94. pobeda Barselone u derbijima sa Realom, koji sada ima samo jednu više.

Dakle, duel na "Bernabeu" u okviru 26. kola španske Primere imaće daleko veći značaj od puka tri boda.

Ukoliko Barsa slavi, izjednačiće se po broju pobeda sa "Los Blankosima" u međusobnim duelima, makar kada su zvanični mečevi u pitanju.

I ne samo to, pobedom bi puleni Ernesta Valverdea mogli da naprave veliki korak ka osvajanju nove titule, stekli bi 12 bodova prednosti u odnosu na Real, dok bi Atletiko imao priliku da pobegne gradskom rivalu na drugom mestu na pet bodova.

Barselona vs Real Madrid

- 240 zvaničnih mečeva
- 95 pobeda madridskog Reala
- 94 pobede Barselone
- 51 remi

Ulog je ogroman, iako se ne igra za trofej, makar ne direktno, ali će Barsa imati priliku da se u verovatno poslednjem duelu ove sezone izjednači sa ljutim rivalom u međusobnim duelima, pa bi svaki sledeći "El Klasiko", u slučaju pobede katalonskog sastava, takođe imao ogromnu težinu.

"Kraljevski" klub je u nezgodnom položaju, igraju sezonu za zaborav, poraz u novom "El Klasiku" bio bi bez sumnje veliki udarac, a mogao bi da ima i veliki uticaj na sudbinu Santijaga Solarija kao trenera "Los Blankosa".

Titula bi bila izgubljena 12 kola pre kraja, Madriđanima bi jedino ostala borba za trofej u Ligi šampiona, ali bez Ronalda, sa nezadovoljnim Bejlom, indisponiranim Marselom i odsečenim Iskom, mala je verovatnoća da bi ekipa sa "Santijago Bernabea" mogla da se popne na krov Evrope po četvrti put zaredom.

Meč 26. kola španske Primere između Real Madrida i Barselone na programu je sutra, od 20:45h, na stadionu "Santijago Bernabeu" u španskoj prestonici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Armani
Friday, 01.03.2019
19:54

Kako igra sezonu za zaborav a jos uvijek su u igri za titulu, doduse zahvaljujuci Manzanu, Mallencu, Lahozu...

avatar
Rise up
Friday, 01.03.2019
18:51

Negde pise da je vec 95-95, a negde 95-94. Ne znam koji podatak je tacan. Barsi je i bod dosta da uzme.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 01.03.2019
18:47

Дерби викенд:

Ц. звезда - Партизан
Реал Мадрид - Барселона
Лацио - Рома
Наполи - Јувентус
Тотенхем - Арсенал
Евертон - Ливерпул
Порто - Бенфика
Панатинаикос - Паок

avatar
UGASICE SE partizai
Friday, 01.03.2019
22:36

Kakav crni derbi je Napoli-Juventus??? Pa Napolije je toliko mali klub bez skoro ikakve istorije,Malme je za njih Junajted,a cak nije ni ligaski derbi,jer Juventus da izgubi 5 vezanih utakmica,opet ce za bar 5 bodova biti ispred drugog pratioca.

Takodje ni Panatinaikos-Paok nije nikakav derbi,jedni 20X prvaci drzave,drugi mizerna 2X,cak ni po tabeli nije derbi.

Bukvalno 2 utakmice velikih klubova svojih zemalja i dva potpuno nebitna kluba.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 02.03.2019
08:59

Mozda nisi znao, ali, i Roma i Lacio i Fiorentina imaju veoma slican broj titula, jedino Roma ima jednu vise od ostallh uz mnogo drugih mesta, i Lacio ce imati tri ako im budu priznali onu jednu. Znaci, za tebe tamo postoje samo tri derbija ako i toliko. U Italiji je ovo duel prve dve ekipe na tabeli, ekipa koje su vec godinama na tim mestima i ekipa koje su se prosle sezone zestoko borile za titulu, a u Grckoj je to duel drugog i cetvrtog najveceg kluba.

avatar
GoHard
Friday, 01.03.2019
23:49

Sve vise verujem da su zrebovi za ligu namesteni, uvek Barsa i Real igraju oko sredinu kola, uvek je namesteno da ako se susretnu u polufinalu kupa kralja igraju u istoj nedelji, naravno to nije nista lose tipa namestanje utakmica ali raspored se namesta radi tv prava.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 01.03.2019
18:46

Kazem vam ja da je 95-94:-D A bas i u prvenstvu ''realni'' imaju jednu pobedu vise tako da ce i tu vijati 72-72.

avatar
O\'Sullivan147
Friday, 01.03.2019
19:51

Негдје пише овако негдје онако,сад ко је у праву...😁😁😁

avatar
Rulermaster
Saturday, 02.03.2019
17:22

Pravo zboriš. Niko doduše ne spominje da Barsa u ostalim mečevima vodi sa 20-4. S obzirom da se radi o najvećem rivalstvu svaki meč je bitan i svaka pobeda protiv rivala se računa.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 01.03.2019
21:07

Pa ja, naravno:-D Problem je u tome sto neki racunaju vasu pobedu (2:1) u Kupu krunisanja 1902. jer spanski Savez ne vodi i ne priznaje to takmicenje kao zvanicno, a neki ne.