"El prezidente" Pike "časti" Barsu sa 52 miliona!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 11.08.2022.
08:47
Izvor: Sportske.net

Katalonac opet u centru pažnje.

Twitter/FC Barcelona
Twitter/FC Barcelona

Povezane vesti

Da nije bilo Đerara Pikea prošlog leta, Barsa ne bi mogla na vreme da registruje Serhija Aguera, Erika Garsiju i Memfisa Depaja, a izgleda ni sada - Roberta Levandovskog i ostala pojačanja. 

Katalonski mediji ističu da bi Pike i Barsa danas trebalo za zatvore novi ugovor, koji će biti značajno redukovan u odnosu na trenutni.

Dužina ugovora ostaće do 2024. godine, ali sa novim značajnim smanjenjem plate, čime bi Pike mogao Barsi da uštedi čak 52 miliona evra u naredne dve godine!

Pike se našao na udaru pošto je bio među četvoricom igrača koji je navodno pomogao obnovom ugovora u oktobru 2020. godine, nedelju dana pre nego što je Hosep Marija Bartomeu odstupio sa pozicije predsednika. Ipak, za razliku od Ter-Štegena, Lenglea i De Jonga, jedino je Pike zadržao ista primanja, samo ih je odložio sa isplatama. Ter-Štegenu i De Jongu su plate duplirane od ove godine i to je veliki problem za budžet kluba.

Pike je čak predložio Đoanu Laporti da ove sezone igra besplatno, ali je klub to odbio. 

Očekuje se da Pike do kraja dana ili najkasnije sutra potpiše novi ugovor i tako pomogne klubu da registruje velika letnja pojačanja - Roberta Levandovskog, Rafinju, Žila Kundea, Frenka Kesija i Andreasa Kristensena.

Ako verujete da Barsa vraća titulu posle tri godine, AdmiralBet nudi odličnu kvotu i odigrajte je odmah!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke