Elmas čuva san o Mundijalu - Makedonija je u baražu!

Autor: Sportske Net
nedelja 14.11.2021.
20:10
Izvor: Sportske.net

Sjajna Makedonija i nemilosrdna Nemačka.

EPA-EFE/NAKE BATEV
EPA-EFE/NAKE BATEV

Povezane vesti

Nemačka je ubedljivom pobedom nad Jermenijom u grupi J potvrdila svoju kartu na Mundijal u Kataru. Nemci su slavili u gostima rezultatom 4:1 (2:0). 

U prilično istom maniru protekao je i prvi u drugi deo utakmice. Gosti su pokazivali inicijativu tokom čitavog meča, dok domaći nisu imali mnogo prilika da ih sustignu. Poveli su Nemci golom Haverca u 15. minutu, kog je proigrao Hofman za 1:0.

U nadoknadni poluvremena posle oštrog starta udbalera Jermenije, sudija je svirao penal. Gundogan je bio pecizan sa bele tačke za 2:0. 

U nastavku utakmice Gundogan je uputio prilično nespretnu loptu malo izvan šesnaesterca, ali je golman užasno reagovao i ovo je bilo već ubedljivih 3:0.

Ovoga puta Jermenija je dobila penal posle grubog starta, a Miktarijan je bio precizan sa smanjenje prednosti.

Posle nešto više od sat vremena igre Hofman je iskoristio grešku u defanzivi i zabio za konačnih 4:1. 

U drugom meču ove grupe Rumunija je pobedila Lihtenštajn u gostima rezultatom 2:0 (1:0). 

Rumuni su poveli već u sedmom minutu preko Denisa Mana. Imali su priliku gosti da udvostruče prednost, pošto im je dosuđen penal u 35. minutu, ali nisu bili uspešni sa bele tačke. 

Ipak, nije se završilo jednim golom u mreži, jer je u amoj završnici meča Bancu zatresao mrežu za 2:0 i laku pobedu Rumunije. 

Treći meč grupe J završen je pobedom Makedonije nad Islandom 3:1 (1:0). 

Ranu prednost stekla je Makedonije preko Alioskog na asistenciju Trajkovskog za 1:0 već posle samo sedam minuta igre. Do kraja prvog dela mreže su ostale mirne na obe strane. 

Po povratku na teren Torstejnson je doneo izjednačenje Islandu u 54. minut, međutim nada nije dugo trajala. Domaći su se vratili u vodstvo preko Elmasa svega 10 minuta kasnije. 

Island je od 79. minuta igrao sa desetoricom igrača, pošto je Johaneson isključen posle drugog žutog kartona. 

Ovo su iskoristili Makedonci, koji su potvrdili pobedu u 86. minutu, a strelac je bio ponovo Elmas.

Nemačka je kvalifikacije završila na prvoj poziciji sa 27 bodova i obezbedila direktan plasman na SP, dok je Severna Makedonija druga sa 18 i igraće baraž, a Rumunija treća sa 17 bodova. Jermenija je na četvrtom mestu sa 12, Island ima sedam, a Lihtenštajn je ubedljivo poslednji sa jednim bodom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke