Enco poslao poruku javnosti posle rasističkog skandala

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.07.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Javno izvinjenje, kako će reagovati Francuzi?

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Sinoć je "isplivao" video zapis na kom pojedini argentinski fudbaleri, predvođeni Encom Fernandezom, slave osvajanje Kopa Amerike pevajući rasističku pesmu upućenu francuskim reprezentativcima.

Podsetimo, ovo nije prvi put, jer su Argentinci vređali Kilijana Embapea nakon finala Mundijala u Kataru, u kom su "Gaučosi" savladali Francuze posle boljeg izvođenja penala. Tada je kolovođa bio golman Emilijano Martinez.

Dešavanja posle finala Kopa Amerike izazvala su burnu reakciju dela francuskih fudbalera, pa su Aksel Disasi, Malo Gusto i Vesli Fofana na Instagramu otpratili svog saigrača iz Čelsija Enca Fernandeza, a Fofana je u jednoj objavi napisao: "Fudbal u 2024: nezaustavljeni rasizam."

Fudbalski savez Francuske najavio je sinoć da će kontaktirati FIFA i podneti žalbu zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Predsednik saveza Filip Dijalo u saopštenju je osudio "neprihvatljive rasističke i diskriminatorne" poruke koje su upućene igračima francuskog tima.

Enco Fernandez je posle svega uputio javno izvinjenje:

"Iskreno se izvinjavam zbog videa na mom Instagramu, koji je nastao tokom proslave. Pesma uključuje jako uvredljiv jezik i nema opravdanja za moje reči. Uvek sam protiv diskriminacije, izvinjavam se jer me uhvatila euforija u proslavi. Taj video, taj trenutak i te reči nisu odraz mojih verovanja, a ni karaktera. Zaista mi je žao", napisao je Fernandez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke