Endi King - Od maskote do igrača Lige šampiona!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 04.05.2016.
14:28
Izvor: Sportske.net

S obzirom da je deo jedne od najvećih priča u istorji Premijer lige, King je na putu da se naredne sezone susretne sa nekim od najvećih timova na svetu kao što su Real Madrid, Barselona i minhenski Bajern.

Beta/AP Photo/Stephen Pond, PA Wire
Beta/AP Photo/Stephen Pond, PA Wire

Povezane vesti

Velški vezista Endi King će od Čelsijeve maskote Lige šampiona naredne sezone postati pravi akter elitnog evropskog takmičenja, nakon što je postao prvi čovek u Premijer ligi koji je osvojio titule u prve tri lige u Engleskoj (Liga Jedan, Čempionšip, Premijer liga).

Ovaj 27-godišnji fudbaler Lester Sitija bio je omladinac na "Stamford Bridžu" još u školskim danima, i tada je mahajući zastavom Lige šampiona, učestvovao u evropskim noćima u zapadnom Londonu.

Sada je kao deo bajke "Lisica", tima koji je na početku sezone imao šanse 5000 prema jedan za osvajanje takmičenja, a prošle godine je i jedva opstao u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Engleskoj, King na putu da u mečevima Lige šampiona izađe na megdan nekim od najboljih timova sveta.

"Biće mi poznata muzika ako ništa drugo", rekao je King u intervjuu za "Bi Bi Si".

"Nadam se da ću ovoga puta biti na terenu nešto duže. Biće super. Samo moramo da uradimo sve kako valja pre toga, i tako učinimo uslugu sami sebi", dodao je vezista Lester Sitija.

Velšanin, koji je debitovao za "Lisice" kao 18-godišnjak još 2007. godine, deo je bajkovite priče kluba iz Midlandsa koji se peo iz nižih liga sve do titule u Premijer ligi do koje je došao u ponedeljak veče, nakon što je remi Totenhema i Čelsija načinio ekipu Klaudija Ranijerija najmanje očekivanim šampionima.

"Kako sam ja bio tu i u nižim ligama, kada nije sve išlo kako treba, verovatno je da meni znači nešto više.

Ali to ne umanjuje značaj ostalih koji su ovde, zato što su svi u ovom timu dali svojih 100 odsto, i to je na kraju krajeva i razlog zbog kog smo i osvojili ligu
", rekao je Endi King.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 04.05.2016
14:31

kad pomislim da ce lester biti u prvom sesiru za zreb lige sampiona...neverovatno

avatar
Jason
Wednesday, 04.05.2016
14:37

Lester u prvom,Real u drugom :D

avatar
NDJ34
Wednesday, 04.05.2016
16:45

Jeste malo cudno, ali zasluzeno..nLester = Fudbal