Endika van životne opasnosti, objavljena fotka iz bolnice

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 15.04.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Sve se dobro završilo.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Potresan momenat na utakmici Udinezea i Rome završen je pozitivno. Ivan Endika je posle kolabiranja na terenu ipak u dobrom stanju, što potvrđuje i obja akluba na društvenim mrežama.

Endika je kolabirao u 83. minutu nasred terena u Udinama. Ubrzo je posle intervencije na samom igralištu i nošenja do svlačionice dobio i svest.

Prvi testovi na igraču su već obavljeni u svlačionici, sa elektrokardiogramom: čak ni u trenutku bolesti nije bilo potrebno koristiti defibrilator.

 Po dolasku u bolnicu, proglašeno je da on "nije životno ugrožen" i podvrgnut je detaljnijim testovima. Romin autobus sa Danijelom de Rosijem i celom ekipom i osobljem, odmah je otišao u bolnicu da proveri u kakvom je stanju njihov saigrač. De Rosiju, Pelegriniju i generalnoj direktorki Lini Suluku je dozvoljeno da razgovaraju sa igračem nakon konsultacija sa lekarima, pa su se pridružili ostatku grupe. 

Endika, koji je potpuno van životne opasnosti, iz predostrožnosti će ostati na posmatranju u bolnici, dok je cela ekipa napustila bolnicu oko 21.30 i vratila se u prestonicu. Svi dosadašnji testovi bi isključili srčani udar, ali ostaju dalje istrage koje će bolje objasniti, verovatno već 15. aprila, koji su razlozi bolesti.

Utakmica Serije A  je prekinuta i okončana 1:1, ali se važnija utakmica vodila van terena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke