Endrik oborio Raulov rekord i počeo da se isplaćuje Realu

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.09.2024.
13:20
Izvor: Sportske.net

Za 20 minuta na terenu, dva pogotka...

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Uspeo je Štutgart da "preživi" čitavo prvo poluvreme bez primljenog gola u Madridu, a onda je Real jednostavno ubacio u veću brzinu i pokazao zašto je bio veliki favorit u prvom kolu Lige šampiona.

Otpor "Švaba" posle 1:1 slomio je Antonio Ridiger, da bi "glazuru" na trijumf Reala stavio talentovani tinejdžer Endrik golom u poslednjim trenucima meča, tačnije 15 minuta po ulasku u igru.

Brazilac je tako ispisao nove svetle stranice prebogate istorije "Kraljevskog kluba", te sinoć postao najmlađi strelac Reala u istoriji Lige šampiona.

Endrik je postigao pogodak sa 18 godina i mesec dana, kao dva meseca mlađi u odnosu na legendarnog Raula koji je prvi put zatresao mrežu u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju 1995. godine.

U prvih pet najmlađih strelaca Reala u LŠ su i Endrikovi sunarodnici Rodrigo i Vinisijus, kao i Niko Paz.

Endriku je ovo bio drugi pogodak u dresu Reala, prvi je već postigao u Primeri protiv Valjadolida, takođe kao rezervista ušavši u igru u 86. minutu.

Ako se po jutru dan poznaje, Realu će se isplatiti svih 47.500.000 evra koliko je Palmeirasu izdvojio za tada još uvek maloletnog Brazilca...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke