"Enfild" Petrovićeva "streljana", Liverpul kliče klincu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 31.01.2024.
23:12
Izvor: Sportske.net

Navijači "crvenih" imaju novog miljenika.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Čelsi sa 4:1 u meču 22. kola engleske Premijer lige.

Dominirali su domaći večeras na "Enfildu" koji je dobio svog novog heroja iz akademije desnog beka Konora Bredlija, igrača utakmice.

Od samog starta Liverpul je gospodario terenom i stvarao šansu. Prvu veliku propustio je Darvin Nunjez u 18. minutu nakon što je golman Čelsija loptu posle njegovog šuta skrenuo do stative.

Samo pet minuta kasnije Liverpul je poveo. Mladi desni bek Bredli oduzeo je loptu na sredinu terena i povukao kontranapad, proigrao Dioga Žotu, a portugalski napadač prošao kroz odbranu Čelsija i pogodio za 1:0.

Posle pola časa igre domaći su bili blizu da udvostruče prednost, ali je šut Džonsa sjajno zaustavio Petrović.

Nije bilo spasa za Petrovića u 39. minutu, tada je zablistao Konor Bredli. Sjajno je iskoristio desni bek otovren prostor i stuštio se ka golu Petrovića, šutirao precizno u dalji ugao i postigao prvi pogodak u dresu kluba u kojem je ponikao.

Do kraja prvog dela Liverpul je imao idealnu priliku da postigne i treći pogodak, ali je Darvin Nunjez pogodio stativu.

Nastavio je tim Jirgena Klopa sa odličnom igrom i u drugih 45 mintua, a blistao je Bredli. Upravo je ovaj mladić proigrao Dominika Soboslaja zatreći gol domaćih u 65. minutu.

Čelsi je smanjio na 3:1 golom Kristofera Enkukua u 20 minuta pre kraja. Odlično se ofanzivac snašao u šesnaestercu Liverpula i loptu kroz "šumu nogu" smestioiza leđa Alisona.

Ipak, dileme oko pobednika otklonio je Luis Dijaz u 79. minutu. Kolumbijac je iskoristio asistenciju Nunjeza i po četvrti put večeras naterao Petrovića da izvadi loptu mreže.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke