"Enfild" zagrmeo, finale na vidiku - Liverpul držao Viljareal u šaci i slavio posle "blickriga"!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.04.2022.
22:50
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica Liverpula.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Viljareal na "Enfildu" sa 2:0 (0:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona

Pristupi igre dva tima od starta utakmice bili su vrlo jasni. Liverpul je imao nameru da obezbedi zalihu pred svojim navijačima, dok je Viljarealu najviše stalo da sačuva mrežu Heronima Ruljija netaknutom. Plan domaćina je uspeo, što znači da gostima nije pošlo za rukom ono što su želeli.

Kontrola susreta je bila u rukama Liverpula. Poništili su uticaj Danija Pareha na igru Viljareala ne dozvolivši mu da gradi igru, što se izrazito odrazilo na bilo kakve napadačke akcije gostiju kojih praktično nije ni bilo. Klop nije odstupao od svog sistema igre, uočio je sve nepravilnosti u sastavu Viljareala, te su "crveni" "mleli" protivnika. Šanse su se ređale preko Sadija Manea, Luisa Dijaza, Mohameda Salaha, a najbolju je imao Tijago Alkantara kada je udarcem sa distance zatresao konstrukciju gola. Fantastičan pokušaj i umalo nova majstorija Španca, poput one, setićemo se, u duelu sa Portom u grupnoj fazi.

Delovalo je kao da će bedem "žute podmornice" pući kad-tad. Nije to bio slučaj u prvom poluvremenu, ali ubrzo pošto su po drugi put istrčali na trabnati teren "Enfilda" - dogodilo se. Igrao se 53. minut kada se na desni bok izvukao Džordan Henderson. Centrirao je oštro, a u blok mu je ušao Estupinjan kojeg je lopta zakačila i promenila pravac. Da stvar bude još gora po tim Unaja Emerija, Rulji je imao loptu na ruci, ali nije mogao da je spreči da završi u mreži. Ipak, zasluženo, Liverpul je stigao do prednosti.

Svega 113 sekundi kasnije, dolazi do nove promene rezultata. Saradnja između Mohameda Salaha i Sadija Manea je ove sezone na najvišem nivou otkako igraju zajedno i sada se još jednom ispostavila kao krucijalna. Egipćanin je proturio loptu kroz noge Pauu Toresu, a Sadio Mane se za nijansu ispružio izbegavši u milimetar nedozvoljenu poziciju i bilo je to 2:0.

Slika se nije mnogo promenila od tog trenutka, ali jeste intenzitet kako je meč odmicao. Liverpul je i dalje nastavio da preti, no rezultat je ostao isti. I, odličan je za domaćina ove utakmice koji kontrolu dvomeča drži u svojim rukama podjednako kako su držali i ovaj susret. Viljareal će morati da bude mnogo opasniji i konkretniji u revanšu pred svojim navijačima, ako želi ičemu da se nada protiv, verovatno, jedne od dve najbolje evropske ekipe u ovom trenutku.

Uzvratni susret na programu je 3. maja na stadionu "Keramika".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke