EP (kval) - Englezi lako sa Ukrajinom, Slovenija lider svoje grupe!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 26.03.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Island deklasirao Lihtenštajn.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Engleske pobedili su Ukrajinu na Vembliju sa 2:0 u drugom kolu grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako su na najbolji mogući način materijalizovali trijumf koji su u četvrtak ostvarili u Italiji.

"Gordi albion" je bio puno bolji rival, od samog starta je krenuo da pritiska Ukrajince i sabija ih pred njihov gol, a totalna inicijativa mu se isplatila u 37. minutu, kada je Saka probio po desnoj strani i pored nonšalantnog Mudrika uputio idealan centaršut u peterac, gde je Hari Kejn reagovao sjajno i u svom stilu poslao loptu u mrežu, za 1:0. Kejn je postigao 55. gol u dresu Engleske i nastavio je da poboljšava sopstveni rekord koji je postavio pre tri dana u Napulju, kada je dao 54. gol.

Izabranici Gereta Sautgejta su nastavili u istom ritmu i udvostručili su prednost tri minuta kasnije. Bukajo Saka je izveo pravu minijaturu i briljantnim udarcem levom nogom sa nekih 20-ak metara smestio loptu u same rašlje, iza nemoćnog golmana Trubina za 2:0.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja. Englezi su rutinski sačuvali rezultat, a Ukrajinci su bili potpuno bezopasni i nijednom nisu došli u situaciju da zaprete Pikfordu.

Engleska je sa svih šest bodova lider na tabeli, Ukrajini je ovo bio prvi meč u ciklusu, a prvaci Evrope Italijani će večeras na Malti pokušati da dođu do prvih bodova. Severna Makedonija ima tri boda i slobodna je u ovom kolu.

I u druge dve utakmice koje su odigrane u terminu od 18 sati nije bilo izenenađenja.

Slovenija je u Ljubljani pobedila San Marino sa 2:0, golovima Šeška u 57. minutu i Di Maja, koji je u 60. minutu savladao svog golmana. 

Slovenci sada vode u grupi H sa svih šest bodova, ispred Severne Irske, Danske i Kazahstana, koji imaju po tri boda. Bez bodova su Finska i San Marino, ali večeras sledi duel Severna Irska - Finska.

Island je u grupi J kao gost deklasirao Lihtenštajn sa 7:0, uz het-trik Arona Gunarsona i po gol Olafsona, Haraldsona, Gudjonsena i Elertsona.

Island sada ima tri boda, Lihtenštajn je ostao na nuli, a večeras se u ovoj grupi još sastaju Slovačka - BiH i Luksemburg - Portugal.

Portugalci i Bosanci imaju po tri boda, a Slovaci i Luksemburžani po bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke