Engleska će se kajati? Rame uz rame sa Mbapeom, ali Sautgejt to ne prepoznaje

Autor: Nemanja Janošev
petak 17.03.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Arteta ga je nedavno hvalio.

Twitter/EuroFoot
Twitter/EuroFoot

Povezane vesti

Napadač francuskog Remsa na pozajmici iz Arsenala Folarin Balogun izostavljen je sa spiska selektora Engleske Gereta Sautgejta za predstojeću reprezentativnu akciju.

Čak ni to što ima najbolju sezonu u životu nije bilo dovoljno Folarinu Balogunu da dobije telefonski poziv od Gereta Sautgejta i nađe se na listi onih na koje računa za susrete sa Italijom i Ukrajinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pozajmljeni napadač Arsenala u Remsu blista i sa 16 golova je tik uz Kilijana Mbapea i Džonatana Dejvida koji imaju po 19. On deli treće mesto liste strelaca sa Aleksandrom Lakazetom i Visamom Ben Jederom. Ipak, igra u daleko najmanje kvalitetnom sastavu od svih njih.

No, Rems je najprijatnije iznenađenje u francuskom fudbalu ove sezone budući da nemaju poraz na 19 uzastopnih utakmica pod vođstvom izvanrednog menadžera Vila Stila.

Balogun je reagovao na društvenoj mreži Instagram povodom odluke Sautgejta da ga ne pozove s natpisom: "U životu, idite tamo gde ste cenjeni". 

To znači da će Balogun, budući da još nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Engleske, moći da promeni svoj nacionalni tim, a to će, prema svemu sudeći, biti Sjedinjene Američke Države koje će ga dočekati širom raširenih ruku. Ali, ima opciju da nosi dres i Nigerije koja ima gro napadača tog tipa koji igraju fenomenalno ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke