Engleska kažnjena utakmicom bez publike

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.10.2021.
19:16
Izvor: Sportske.net, Beta

FA priznaje grešku.

EPA-EFE/Justin Tallis
EPA-EFE/Justin Tallis

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Engleske kažnjena je danas jednom utakmicom bez publike zbog nereda navijača na londonskom stadionu Vembli tokom finala Evropskog prvenstva.

Evropska fudbalska unija (Uefa) izrekla je kaznu i na drugu utakmicu, suspendovano na dve godine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Uefa je navela da je Engleska kažnjena zbog nedostatka reda i discipline unutar i oko stadiona Vembli na finalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Italije 11. jula. Fudbalski savez Engleske zbog toga će platiti 100.000 evra.

Engleski navijači koji nisu imali ulaznice tukli su se sa redarima i policijom, a neki od njih uspeli su da udju na stadion. 

 "Iako smo razočarani presudom, priznajemo ishod. Osudjujemo užasno ponašanje pojedinaca koji su izazvali sramotne scene na stadionu Vembli i oko njega na finalu Evropskog prvenstva i duboko žalimo što su neki od njih uspeli da udju na stadion", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Engleske.

"Odlučni smo da se to više nikada ne ponovi, naručili smo nezavisnu reviziju o okolnostima. Nastavljamo da radimo sa relevantnim vlastima i podržavamo napore da se preduzmu mere protiv odgovornih", dodaje se u saopštenju. Policija je zbog nereda tada uhapsila 51 osobu, od kojih 26 koji su ušli na Vembli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke