LN - Engleska sramota protiv "mađarske konjice", Italijane podsetila petarda zašto nisu na SP!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 14.06.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Drama u Amsterdamu pripala domaćinu.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Reprezentacije Nemačke savladala je Italiju sa 5:2 u četvrtom kolu grupe 3, Lige "A" Lige nacija.

Nemci su dominantnom igrom stigli do ubedljivog trijumfa i naneli novi težak udarac "posrnulom" evropkom prvaku koji neće učestvovati na Mundijalu.

"Panceri" su poveli u desetom minutu, kada je Džošau Kimih iskoristio dobar centaršut Rauma i matirao Donarumu.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Ilkaj Gundogan je sa penaladuplirao prednost domaćina.

Kada "gaze" Nemci idu do kraja. Tako je bilo i ovoga puta. Igrao se 51. minut kada je Tomas Miler postigao treći pogodak za "pancere".

Nažalost po "nemoćne" Italijane, to nije bio kraj njihovim mukama večeras. Napadač Čelsija Timo Verner je sa dva gola u dva minuta zapečatio "košmarno" veče "azura" i pokazao da je ekipa Hansija Flika spremna za velike stvari u Kataru. Tako je na semaforu u 70. minutu stajalo Nemačka 5:0 Italija, tako je ostalo i do kraja.

Poraz Italije ublažili  su mladi Vilfred Gnjoto svojimprvencem u reprezentaciji i štoper Alesandro Bastoni u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U drugoj utakmici ove grupe Mađari su podsetili na davnu 1953. kada su postali prva ekipa u istoriji koja je savladala Englesku na njihovom terenu. Ovoga puta bilo je velikih 0:4 za novu mađarsku "laku konjicu".

Mađari su pre samo deset dana savladali Engleze kod kuće, a sad su dokazali da su u ovom trenutku bolji od ekipe Gereta Sutgejta.

Povela je Mađarska u 16. minutu preko Rolanda Šalaija.

Isti igrač ponovo je bio u centru pažnje u 70. minutu, kada je svojim drugim golom trasirao "mađarskoj konjici" put ka veličanstvenom trijumfu.

Nastavili su Mađari da se "igraju" sa "gordim albionom", deset minuta kasnije bilo je 0:3, gol je postigao Žolt Nađ.

Nemoć Engleske u crveni karton pretvorio je Džons Stons samo dva minuta kasnije, da bi Danijel Gazdag minut pre kraja postavio konačan rezultat i zakucao Mađare na prvo mesto u grupi.

U grupi "4" videli smo pravu goleadu u Amsterdamu i dva gola u nadoknadi vremena. Holandija je posle velike drame u finišu savladal Vels sa 3:2.

Vodila je Holandija sa 2:0 posle 23 minuta. Golove su postigli Noa Lang i Kodi Gakpo, ali je tri minuta kasnije Brenan Džonson smanjio prednost"oranja".

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada je Geret Bejl postigao gol iz pena za izjednačenje i veliku radost Velšana, ali je su Holanđani već u sledećem napadu postigli gol i "iščupali" bodove. Strelac je bio Memfis Depaj.

U drugoj utakmici ove grupe Belgija je pobedila Poljsku u Varšavi sa 0:1, pobedonosni gol postigao je Miči Bačuai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke