Engleski igrači zatečeni odlukom Sautgejta da izostavi Griliša sa EURO, da li će ovo destabilizovati tim?

Autor: Nemanja Janošev
petak 07.06.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Statistika mu nije bila najbolja prošle sezone...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt odlučio je da ne uvrsti napadača Mančester sitija Džeka Griliša na spisak putnika za Evropsko prvenstvo.

Sautgejt je svoju odluku objasnio rekavši da pojedinci nisu imali sezone na očekivanom nivou i da menadžment smatra da su drugi momci na osnovu partija u minuloj kampanji više zaslužili da putuju u Nemačku.

Svakako, izostanak Džeka Griliša je veliko iznenađenje za celokupnu fudbalsku javnost, a kako javlja britanski "Telegraf" isto važi i za reprezentativce Engleske.

Navodno, jedan od reprezentativaca je momentalno razgovarao sa Sautgejtom kako bi pokušao da razume odluku da se Griliš odstrani iz Darlington trening kampa, te da istu prenese igračima. Kako se dodaje, sam krilni napadač Mančester sitija je bio uznemiren i šokiran, baš kao i svi u kampu selekcije Engleske. Ne postoje informacije o tome da li je Sautgejtova odluka izazvala određene svađe.

Britanski "Telegraf" dodaje da su brojni igrači posle Sautgejtove odluke došli u sobu u kojoj je boravio Griliš ne bi li ga utešili, uz reči da je on trebalo da se nađe na spisku. Njegov odlazak iz kampa je, kako se navodi, bio profesionalan i poželeo je ostatku grupe sreću na predstojećem turniru.

Postoji bojazan u tamošnjoj javnosti da bi ovakva odluka mogla da destabilizuje ekipu pred veliko takmičenje.

Griliš je ove sezone odigrao 36 utakmica uz tri pogotka i tri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke