Englezi 10 od 10, De Heino fantastično veče u Ukrajini!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.10.2015.
22:39
Izvor: Sportske.net

Završene su kvalifikacije i u Grupama C i G. Slovaci idu na EURO, Ukrajinci moraju u baraž. Utisci večeri su stopostotni učinak Engleza u kvalifikacijama, kao i briljantna partija španskog golmana Davida De Hee u Ukrajini.

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Grupa C

Uoči večerašnjih mečeva poslednjeg kola, postavljalo se samo pitanje mogu li Ukrajinci da se ipak domognu drugog mesta i plasmana na Mondijal, za šta im je bila neophodna pobeda nad vodećom Španijom.

Ipak, ''Furija'' je opravdala ulogu favorita, slavila je sa 1-0, a našu pažnju privukla je i sudijska trojka iz Srbije, na čelu sa Miloradom Mažićem.

Gol odluke postignut je u 22. minutu, kada je Mario Gaspar savladao golmana Pjatova, a sve dileme mogao je da reši Sesk Fabregas samo tri minuta kasnije, ali je njegov udarac sa bele tačke zaustavio čuvar mreže Ukrajinaca.

Međutim, domaćima večeras ostaje da žale za svojim brojnim šansama u ovom meču, jer je Španija večeras imala nesavladivog Davida De Heu pred svojim golom. Golman Mančester Junajteda je u nekoliko navrata na spektakularan način zaustavljao atake Ukrajinaca i sasvim sigurno je zaslužio ulogu igrača utakmice.

Jednu od njegovih fantastičnih odbrana možete da vidite i OVDE.

Za to vreme, Slovačka je overila plasman na EURO, očekivanom pobedom nad Luksemburgom rezultatom 4-2, a ono što privlači pažnju na ovoj utakmici, jeste činjenica da su posle vođstva Slovaka od 3-0, Luksemburžani za samo četiri minuta, od 61. do 65, postigli svoja dva gola.

Treći, preostali večerašnji meč u ovoj grupi odigrale su Belorusija i Drulovićeva Makedonija, završeno je bez golova.

Ukrajina - Španija 0-1
Luksemburg - Slovačka 2-4
Belorusija - Makedonija 0-0

Konačna tabela Grupe C: Španija 27, Slovačka 22, Ukrajina 19, Belorusija 11, Luksemburg 4, Makedonija 4.

Ono što su Ukrajinci propustili, nisu Mađari, koji su posle ovakvog raspleta ostali najbolja trećeplasirana ekipa u kvalifikacijama i tako izbegli baraž i izborili direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Grupa E

Jedina reprezentacija koja je kvalifikacije za EURO završila sa stopostotnim učinkom je selekcija Engleske, koja je i večeras bila ubedljiva u Litvaniji, slavila je sa 3-0 i sa maksimalnih 30 bodova, uz čak 31 postignuti gol, overila plasman na završni turnir.

Večerašnji trijumf nad Litvancima su svojim golovima doneli Barkli i Kejn u prvom, odnosno Oks Čemberlen u drugom poluvremenu.

Duel Estonije i Švajcarske pripao je gostima, koji su do pobede od 1-0 došli bukvalno u poslednjim trenucima meča, i to autogolom Klavana.

Na kraju, Slovenija je upisala očekivani trijumf nad poslednjeplasiranim San Marinom. Domaćin je odolevao sve do 54. minuta, kada je Cesar postigao vodeći gol, a konačnih 0-2 postavio je bivši fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik u 75. minutu.

Litvanija - Engleska 0-3
San Marino - Slovenija 0-2
Estonija - Švajcarska 0-1

Konačna tabela Grupe E:
Engleska 30, Švajcarska 21, Slovenija 16, Estonija 10, Litvanija 10, San Marino 1.

Golove sa večerašnjih mečeva možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volim nogomet
Tuesday, 13.10.2015
00:59

Englezi odigrali odllično ove kvalifikacije. Zanima me baš kako će na EuRU odigrati.

avatar
fcb
Tuesday, 13.10.2015
00:28

Nije mi jasno kako šuplja engleska ima 10 od 10

avatar
R.V.P. #20
Tuesday, 13.10.2015
12:47

A kako, tako što igraju protiv polu ekipa kao što su San Marino, Litvanija, Slovenija, Estonija i ostali. Na Evropskom će verovatno jedva grupu da prođu, standardno.

avatar
Zvezda_aa_YNWA
Monday, 12.10.2015
23:50

Englezi rasture svake kvalifikacije, a na S(E)P ni grupu ne prodju. Jednostavno treba im da odigraju par godina sa istim timom i trenerom, pa imaju cemu da se nadaju. A imaju dosta mladih igraca koji mogu da nose reprezentaciju narednih 5-6 godina. nHart-Clyne,Stones,Smalling,Shaw-Henderson,Barkley,Sterling,Wilshere,Ox Chamberlain- KanenNa klupi: Forster,Joe Gomez,Jones, Flanagan,Jenkinson,Austin,Berahino,Ibe,Dier,Mason,Roositer...

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 13.10.2015
01:19

Ma kakvi Englezi, nemaju pojma. Ovaj put mozda i prodju grupu ako dobiju fudbalske velesile poput Albanije, Rumunije i Islanda..

avatar
Pedjaa11
Tuesday, 13.10.2015
16:16

Pa od svih igraca sto si naveo vrijede 2 ili 3 i to je pitanje kako ce teci njihova karijera, mislim na Stonsa, Barklija i Kejna, ostali mrka kapa.Kakvi crni Jones, Flanagan, Ibe i ostali?

avatar
koki77
Monday, 12.10.2015
23:49

Hoce li neko da mi kaze kako ide sistem bodovanja za tabelu ekipa koje zauzimaju trece mesto.. na tabeli vodi madjarska sa 15 drugi hrvati 14 a kad se gledaju prave tabele irska je treca u svojoj grupi ima 19 bodova..kako se oduzima i sabire?

avatar
Bla
Tuesday, 13.10.2015
10:43

Ne računaju se bodovi koji su osvojeni u utakmicama odigranim sa poslednjim u grupi, zato što u našoj grupi ima 5 ekipa.

avatar
Mr.Gost7
Monday, 12.10.2015
22:54

Prvo svaka čast Nojeru i svim ostalim golmanima. Ali golmani se dijele na De Geuu i ostale,čovjek je sa druge planete. (To sam tvrdio i kade je bio na pragu odlaska). Nadam se da mu je došlo u glavu i da će narednih 10 godina braniti za sveti crveni dres sa Vragom na srcu. Nema sumnje da bi mogao i do zlatne lopte ako nastavi ovako pogotovo i za Španjolsku gdje će sada biti redovan među stativama. Kaže neko prijelazni rok,ovo je najbolji rok Uniteda posljednjih 10 godina.Sacuvali najboljeg golmana na planeti kao i igrača našeg tima. Doveli smo kapitena Svabije za sicu sa tim da smo doveli dečka koji će da uči od njega (Morgan) , Martial i Depay kao i Darmian još samo da je stigao stoper,nadam se u januaru. GGMU

avatar
Emre Can
Tuesday, 13.10.2015
00:15

Smešno je to što pričate da je bolji od Nojera, Nojer je mnogo bolji, da ne kažem za klasu, ali mnogo, mnogo bolji. A tek to za ZL, pa kad jedan Bufon nije dobio ZL neće niti jedan golman, takođe sumnjam da De Hea može do visina Kasiljasa ili Kana, Nojer je daleko bliži time.

avatar
dushanseelny
Tuesday, 13.10.2015
12:54

Trudis se, to je bitno :)

avatar
MANUTD
Tuesday, 13.10.2015
11:43

Je l' smesno kad to kaze i Ser Aleks Ferguson? Da su dva najbolja igraca Mesi i Ronaldo, a da su u golmanskom smislu to Nojer i De Hea? Ili ces citirati Fergusona samo kad kaze dobro o Klopu?

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 13.10.2015
01:17

Ostaje cinjenica da je De Hea nezadovoljan u MANU i zeleo da ode tokom celog leta. Jednostavno je primoran da brani U ManU jer nije mogao da ode u klub koji voli i gde zeli da brani. To je cinjenica, sad ako si ti bio odsutan tokom leta onda sta da ti kazem. Mozemo se praviti da ne znamo za to ali svi znamo da ga necemo gledati iduce jeseni u dresu ManU

avatar
Emre Can
Monday, 12.10.2015
22:51

Au kakva asistencija Lalane za Kanea, prepelo- bas me pozitivno iznenadio.Ja vidim u reprezenatciju mu cesto sve vrh igraci sede na klupu ali rodzers jednostavno ne zna sta sa njim.Lalana nije svetska klasa kao Silva, Ozil, Azar ali je mnogo dobar igrac i mogao bi da pruza dobre partije kod Klopa, u onoj sezoni gde je Sautemton gazio on je nosio ekipu u onoj igri visokog presinga kod poketina, on je takav igrac koji dosta trci i to je ono sto Klopu treba, ko zna, videcemo meni je drag igrac, moze da pomogne ovoj ekipi puno, verujem da ce to biti Kutinjo- Firmino - Lalana(ili Milner) iza Bentekea ili Staridza

avatar
Mr.Gost7
Tuesday, 13.10.2015
08:42

Sad ćemo da gledamo magiju kod Kloppa predit će ime u Merlin pa će od Lalane i Firmina napraviti Mesija i Ronalda a od Losera svjetski tim kakav je bio prije 15 godina, toliko trenera ali će Merlin popraviti stvari ili Moysie.

avatar
Emre Can
Tuesday, 13.10.2015
13:40

Nema on sta od Firmina da pravi on se pokazao kao vrhunski igrac cime je zadobio mesto u prvoj postavi Brazila gde mu neretko na klupi sede Hulk, Lukas Moura...