Englezi na 1/5 pred meč sa Srbijom, Sautgejt neće da zamaskira stvari, šta je sa Stounsom?

Autor: Nemanja Janošev
subota 08.06.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Zvižduci na "Vembliju".

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je posle poraza od Islanda u prijateljskoj utakmici da razume nezadovoljstvo navijača koji su juče posmatrali meč na "Vembliju".

Englezi će za osam dana u Gelzenkirhenu igrati protiv Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva, a na sam turnir ući će u ne baš najboljem raspoloženju. Naime, tim Gereta Sautgejta ima tek jednu pobedu na poslednjih pet utakmica, mada isto ovo važi i za Srbiju koju večeras očekuje završni test meč sa Švedskom.

Nakon duela protiv Islanda koji je svojim golom rešio Jon Dagur Torsteinson, "Vembli" je zviždao Sautgejtovim izabranicima.

"Potpuno razumem zvižduke. Nismo igrali dovoljno dobro da bi bili uzbuđeni tokom utakmice. Imali smo neke veoma, veoma dobre šanse koje bismo uglavnom završavali golom što bi nam dalo drugačiju perspektivu utakmice, ali naravno da smo bili pod uticajem samopouzdanja rivala. Ipak, to bi samo zamaskiralo pojedinosti koje su se pojavile danas. Iz moje perspektive, mnogo smo naučili", počeo je Sautgejt, pa je dodao:

"Ovo nije veče koje smo želeli, partija nije bila na nivou koji nam je bio potreban. Daleko je od idealne večeri. Neću lepo zapakovati ovo razočaranje, ali moramo da ostanemo mirni jer znamo šta je potrebno da postavimo stvari na svoje mesto". 

Upitan je i za razlog izmene Džona Stounsa na poluvremenu. U pitanju je manja povreda.

"Sa Džonom smo odlučili na poluvremenu da nema potrebe rizikovati jer smo toliko blizu turniru i on je veoma važan igrač za nas. Mislimo da je okej", naveo je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke