Englezi se prisetili Vidića: "Rols rojs defanzivac, gazda terena gde god je igrao"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.09.2024.
23:40
Izvor: Sportske.net

Vidić i samo Vidić.

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Admini društvene mreže FA kupa na društvenoj mreži "X" prisetili su se Nemanje Vidića kao jednog od najboljih štopera u istoriji igre.

Čuveni fudbaler Mančester junajteda danas je vrlo prisutan pod medijskim nebom nakon što je izašao njegov intervju o brojnim temama, a potom je i njegov sin potpisao za Železničar iz Pančeva. Utom, pojavila se i objava FA kupa prepuna hvalospeva na njegov račun.

"Rols rojs defanzivac koji je postao glavna figura u vladavini ser Aleks Fergusona i carstva "crvenih đavola" i koji se dokazao se kao najbolji mogući poklon za navijače u decembtu 2005.

Dominantni Srbin je osigurao da svaki napadač zna o njegovom komandujućem prisustvu koje se nadvijalo iza njih i da će vreme koje provedu zajedno na terenu biti ozbiljna bitka. Bez obzira na to da li je igrao kod kuće ili u gostima, za 90 minuta utakmice, travnjak je bio u vlasništvu Vidića i samo Vidića.

Njegovo partnerstvo sa Riom Ferdinandom razvilo se u jedno od najstrašnijih partnerstava u istoriji fudbala pošto su njih dvojica postali neprobojna sila. Karijera koja je obuhvazila 367 utakmica u četiri zemlje i pet tiumova na kraju je kulminirala jedinstvenim nasleđem.

Postoji na milione imena u fudbalskim istorijskim knjigama, milioni će tek da se pojave, ali biće samo JEDAN Nemanja Vidić", stoji u objavi naloga FA kupa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke