Englezi sigurni, ali nema većeg iznenađenja - Bugari zaustavili šampiona Evrope!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.09.2021.
22:41
Izvor: Sportske.net

Neverovatno...

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Grupa C

Italija - Bugarska 1:1
Litvanija - Severna Irska 1:4

Italijani nisu uspeli da pobede, verovali ili ne. 

Njih su zaustavili Bugari, što je zaista prvoklasno iznenađenje. 

Federiko Kijeza je doveo Italijane u prednost u 16. minutu utakmice, da bi Iliev uspeo da izjednači krajem prvog dela igre, u 39. minutu. 

U nastavku se Bugarska povukla na svoju polovinu, posed je bio na strani Italije, ali promene rezultata nije bilo, naši istočni susedi su odoleli. 

U okviru iste grupe, reprezentacija Severne Irske je uspela da slavi na gostovanju Litvaniji, bilo je 1:3. 

Gosti su došli do prednosti u 20. minutu preko Balarda, povisio je Vašington u 52. minutu, da bi Baravikas smanjio u 54. na 1:2. Imali su domaći šansu iz kaznenog udarca da izjednače, ali je Novikovas promašio penal, da bi na 1:3 povisio Lejveri u 67. minutu. Konačnih 1:4 postavlja Mekner u 82. minutu utakmice. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa E

Estonija - Belgija 2:5
Češka - Belorusija 1:0

Belgijanci su lako izašli na kraj sa Estonijom, iako su domaći poveli već u 2. minutu utakmice. Kait je bio strelac, ali se onda gost razgoropadio, Vanaken u 22. minutu, onda i Lukaku sedam minuta kasnije pogađa za 1:2. 

U nastavku još jedan gol Lukakua u 52. minutu, a na 1:4 povisio je Vitsel u 65. minutu. Peti gol za Belgiju postigao je Foket u 76. minutu, da bi Sorga postavio konačnih 2:5 u 83. 

Česi su slavili protiv Belorusije, bilo je 1:0, a moglo je biti daleko ubedljvije da su domaći iskoristili makar polovinu svojih šansi. 

Jedini strelac u ovom meču bio je Barak u 34. minutu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa I

Mađarska - Engleska 0:4
Poljska - Albanija 4:1
Andora - San Marino 2:0

Englezi su lagano stigli do svoje četvrte pobede u grupi pošto su savladali Mađarsku na gostovanju. Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, da bi u nastavku gosti preko Sterlinga u 55. minutu, potom Kejna 8 minuta kasnije, Megvajera u 69. minutu i Rajsa pred kraj utakmice postavili konačnih 0:4. 

Poljaci su kandidati za drugo mesto pošto su slavili sa 3:1 protiv Albanije. Levandovski je doveo domaće u prednost u 12. minutu utakmice, Čikaleši je izjednačio u 25. Ipak, Buksa je doveo domaće u prednost u 44. minutu meča. 

Na 3:1 povisio je Krihovjak u 54.minutu, da bi konačnih 4:1 postavio Lineti u 89. minutu utakmice. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa J

S. Makedonija - Jermenija 0:0
Lihtenštajn - Nemačka 0:2
Island - Rumunija 0:2

Nemci su uspeli da se probude u pravi čas i da savladaju reprezentaciju Lihtenštajna sa 0:2. Timo Verner je bio strelac u 41. minutu, da bi Sane postavio konačnih 0:2 u 77. minutu utakmice. 

Nakon pobede nad Islandom, svoju šansu za prolazak vide i Rumuni koji su slavili sa 0:2, Man je doveo goste u prednost, da bi Stančiu u 83. minutu pogodio za kraj. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke