Nestvarno EP, 12 golova, dva puta po 120 minuta, penali - Portugal i Nemačka u 1/2!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 31.05.2021.
23:47
Izvor: Sportske.net

Nova dva produžetka, ludnica se nastavlja!

EPA-EFE/Sandi Fiser
EPA-EFE/Sandi Fiser

Povezane vesti

Fudbaleri Portugala i Nemačke plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras posle 120 minuta borbe pobedili Italiju i Dansku. 

Portugalci su Italijane "tukli" rezultatom 5:3, dok su Nemci tek posle penala slomili Dance, u regularnom delu susreta bilo je 1:1, potom posle 120 minuta - 2:2.

Nakon što su danas i Holanđani prošli posle produžetaka protiv Francuza, večeras smo gledali još dva meča po 120 minuta.

Portugalci i Italijani su pružili jednu od  lepših predstava - videli smo čak osam golova i barem još toliko čistih šansi za pogotke.

Portugalci su poveli već u šestom minutu kada je Dani Mota makazicama sa peterca na spektakularan način pogodio za 1:0.

Isti igrač je bio junak i u 31. minutu, ovaj put je na pravom mestu posle asistencije Braganke za 2:0. 

Delovalo je da će Portugalci na poluvremenu sa ogromna dva gola prednosti, a onda je u 45. minutu Pobega na pravom mestu posle kornera i karambola u petercu za 2:1. 

U 54. minutu Italijani su imali odličnu priliku da izjednače, ali je Fratezijevudarac maestralno zaustavio golman Kosta.

Portugalci su dva gola prednosti ponovo stekli u 58. minutu kada je strelac bio Ramos, ali je posle samo minut i po Skamaka sa peterca ponovo vratio Italijane u život. 

U 84. minutu Žota je imao veliku priliku da reši sve dileme oko pobednika, ali se istakao i golman Italijana. 

I onda, nova ludnica, u 89. minutu, Kutrone se našao na pravom mestu, posle centaršuta  sa levog boka, pogodio je prvi ugao za 3:3 i odlazak u produžetke.

Tek što su počeli produžeci, Lovato je nespretno laktom udario igrača Portugala i opravdano dobio drugi žuti karton i isključenje.

Portugalci su uspeli da iskoriste brojčanu prednost na početku drugog produžetka kada je Žota posle prelepog duplog pasa pogodio za 4:3. 

U poslednjim trenucima utakmice Konsesao je posle sjajnog solo prodora po desnom boku pogodio kroz noge golmana Italije za konačnih 5:3. 

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni na meču između Danske i Nemačke gde su se takođe igrali produžeci, pošto je u regularnom delu bilo 1:1. 

Danci su poveli u 69. minutu preko Fagira, ali Nemci ne bi bili Nemci da se nisu vratili u finišu, pošto je Nmeka pogodio u 88. minutu za 1:1.

Nemci su preokrenuli i poveli u 100. minutu preko Burkarta, ali se ni Danci nisu predavali, pošto je Nelson u 108. izjednačio iz penala na 2:2.

Posle 120 minuta nije bilo pobednika, pa su odlučivali penali. U penal seriji za Dance su pogađali Isaksen, Holse, u trećoj seriji promašio je Fagir,  dok je za Nemce već u prvoj seriji neprecizan bio Burkart, ali su Majer i Mai izjednačili na 2:2. 

U četvrtoj seriji za Dance pogađa Hjumland, za Nemce Šloterbek za novo izjednačenje, potom su u petoj precizni Nelson i Nmeka. U šestoj seriji Dancima prednost donosi Narti, ali je za Nemce precizan i Pajper. 

U sedmoj seriji drugi neprecizan igrač kod Danaca je Kristansen, Nemcima je polufinale doneo Džakel! 

U borbi za finale sastaju se Španija i Portugal odnosno Holandija i Nemačka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke