EP (kval) - Danska na Euru, Slovenija još čeka, Češka i Moldavija direktno odlučuju!

Autor: Mladen Heleta
petak 17.11.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Poljska mora u baraž.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Fudbaleri Danske plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj iz kvalifikacione grupe H.

Oni su večeras u Kopehnagenu pobedili Sloveniju sa 2:1 i obezbedili prvo mesto u grupi, koje će im doneti povlastice na žrebu za EURO.

Slovenija će svoj meč istine imati u ponedeljak protiv Kazahstana u Ljubljani, kada će se ove dve selekcije u direktnom duelu boriti za drugu poziciju i plasman u Nemačku. Sloveniji će biti dovoljan i remi.

Danska je dominirala od samog početka, Slovenci su bili zbijeni pred svoj gol, odolevali su 26 minuta, a onda je Kristensen odlično centrirao sa leve strane, a Mele se, u svom stilu, ubacio u kazneni prostor iz drugog plana na drugu stativu i matirao Jana Oblaka, za 1:0.

Slovenija je izjednačila u 30. minutu iz prvog šuta na gol i šokirala prepuni "Parken" stadion. Janža je na fantastičan način izveo slobodan udarac sa 17 metara, prebacio je "živi zid", a Šmajhel je bio nemoćan.

Izdržala je Slovenija nalete Danaca do kraja prvog dela, u drugom je pritisak pojačan, a gosti su kapitulirali u 54. minutu.

Dugo je trajala ta akcija Danske, na kraju centaršut Vestergarda u šesnaesterac i pogodak Dilejnija udarcem sa nekih 7-8 metara, za 2:1.

Do kraja apsolutna kontrola Danaca i zaslužen trijumf.

Standings provided by Sofascore

U grupi E su Poljska i Češka remizirale rezultatom 1:1 u Varšavi.

Domaći su poveli preko Pjotrovskog u 38. minutu, a Česi izjednačili golom Součeka u 49. minutu.

Poljaci su odigrali očajne kvalifikacije i moraće da plasman na EURO traže u martu preko baraža Lige nacija. 

Albanija je ovde sigurna, a Češka i Moldavija će u ponedeljak u direktnom duelu odlučiti ko ide u Nemačku. Česi će biti domaćini i biće im dovoljan jedan bod.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke