EP (kval) - Holandija "preživela" Dablin, Poljska pala u Tirani

Autor: Mladen Heleta
nedelja 10.09.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Grci i Slovenci bez problema.

EPA-EFE/LORRAINE O'SULLIVAN
EPA-EFE/LORRAINE O'SULLIVAN

Povezane vesti

Fudbaleri Holandije pobedili su Republiku Irsku u Dablinu sa 2:1, dok je Grčka u Atini savladala Girbaltar sa 5:0, u utakmicama šestog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Holanđanima nije bilo lako u Irskoj, ali su ipak uspeli da osvoje tri veoma važna boda u borbi za drugo mesto, koje direktno vodi u Nemačku. Domaćin je poveo već u trećem minutu preko Idaha iz penala, a preokret ekipi Ronalda Kumana doneli su Gakpo iz penala u 19. i Veghorst u 56. minutu.

Grci su posao protiv nejakog Girbaltara završili u prvom poluvremenu. Strelci su bili Pelkas u devetom i Mavropanos u 23. minutu. U nastavku još tri gola preko Masurasa u 70, ponovo Mavropanosa u 83. i još jednom Masurasa u 91. minutu.

Na tabeli ove grupe vodi Francuska sa maksimalnih 15 bodova iz pet mečeva. Holandija i Grčka imaju po 9 bodova, ali Holanđani imaju utakmicu manje. Republika Irska ima 3 boda, dok je Gibraltar bez bodova.

U grupi E velika pobeda Albanije protiv Poljske u Tirani. Bilo je 2:0, a golove su postigli Asani u 37. i Daku u 62. minutu.

Ranije danas je Moldavija slavila na Farskim Ostrvima sa 1:0.

Albanija je lider grupe sa 10 bodova iz pet mečeva, Češka ima 8 bodova i meč manje, Moldavija je na 8 bodova iz pet utakmica, a Poljska ima samo 6 bodova iz pet mečeva i u velikom je problemu. Farska Ostrva imaju samo jedan bod.

U grupi H je Slovenija očekivano pobedila u San Marinu sa 4:0. Strelci su bili Vipotnik u četvrtom, Mlakar u 16, Lovrić u 61. i Karničnik u 67. minutu.

Ranije danas je u ovoj grupi Danska slavila u gostima protiv Finske sa 1:0, dok je Kazahstan istim rezultatom kod kuće savladao Severnu Irsku.

Sve ekipe su odigrale po šest mečeva, a na tabeli vode Slovenija i Danska sa po 13 bodova. Finska i Kazahstan imaju po 12, Severna Irska je daleko sa 3 boda, dok je San Marino naravno na nuli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke