EP (kval) - Italijani se rešili svoje "crne mačke", ali posao još nisu završili!

Autor: Mladen Heleta
petak 17.11.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Engleska savladala Maltu.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Fudbaleri Severne Makedonije naneli su mnogo bola Italijanima u prethodnih godinu i po dana. Najpre su ih onemogućili da igraju na Svetskom prvenstvu u Kataru, a onda su im pre dva meseca uzeli dva dragocena boda u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Aktuelni šampion Evrope im se večeras donekle revanširao, pobedio ih je sa 5:2 u Rimu i na kolo pre kraja takmičenja u kvalifikacionoj grupi C došao na jedan bod daleko od plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Taj bod će Italija morati da osvoji u ponedeljak protiv Ukrajine u Leverkuzenu, a ukoliko izgubi onda će biti treća i igraće baraž Lige nacija u martu.

Izabranici Lućana Spaletija su na Olimpiku blistali u prvom poluvremenu, dali tri gola, a onda umalo sve upropastili u nastavku.

Igrao se 17. minut, kada je Raspadori centrirao sa leve strane, a Darmijan glavom iz peterca savladao Stoleta Dimitrievskog, za 1:0.

Dimitrievski je u 40. minutu odbranio penal Žoržinju, a samo minut kasnije sjajan šut Kijeze sa distance i prelep pogodak, za 2:0.

Isti igrač je u nadoknadi vremena postigao još lepši gol za 3:0. Dobio je loptu u prazan prostor od Berardija, a potom je po levoj strani "otresao" Maneva, ušao kazneni prostor i izveo pravu majstoriju, posle koje je Dimitrievski bio nemoćan.

Makedonski selektor Milevski je na startu drugog dela na teren poslao Janija Atanasova umesto Ademija i to je bila idealna izmena.

Atanasov je u 52. minutu glavom skrenuo loptu u mrežu posle udarca Alioskog, a potom je Aćerbi posle njegovog šuta u 74. minutu skrenuo loptu u gol, iza nemoćnog Donarume, za 3:2.

Napravila se drama pravo niotkuda, Italijani su se setili svojih košmara protiv Makedonaca, ali su ipak overili pobedu u 81. minutu, kada je Raspadori pogodio za 4:2.

Konačnih 5:2 postavio je El Šaravi u 93. minutu.

U drugom meču ove grupe Engleska je savladala Maltu na Vembliju sa 2:0. Pepe je dao autogol u osmom minutu, a Hari Kejn je pogodio u 75.

Englezi su se još u oktobru plasirali na EURO.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke