EP (kval) - "Lepotica" Čuamenija, Francuzi i Holanđani nemilosrdni!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 07.09.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Favoriti pobedili i u grupi H.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Fudbaleri Francuske pobedili su Republiku Irsku sa 2:0, dok je Holandija savladala Grčku sa 3:0, u utakmicama petog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Francuzi su protiv Iraca na "Parku Prinčeva" u Parizu poveli preko Čuamenija u 19. minutu. On je postigao fantastičan pogodak i na pas Mbapea iz mesta poslao pravu "strelu" u mrežu Iraca sa 20-ak metara.

Prednost je duplirao Markus Tiram, koji je u 26. minutu ušao umesto Žirua. Igrač Intera se najbolje snašao u gužvi i matirao golmana Bazunua u 48. minutu.

Holanđani su morali da savladaju Grke kako ne bi svoj plasman na EURO doveli u opasnost, a to su u Ajndhovenu uradili na veoma autoritativan način.

Već nakon 45 minuta igre je sve bilo jasno, jer je bilo 3:0 za domaće. Grčku je načeo De Ron u sedmom minutu, a potom su mrežu tresli Gakpo u 31. i Veghorst u 39. minutu. Rezultat se nije menjao u drugom poluvremenu.

Francuska vodi na tabeli sa maksimalnih 15 bodova iz pet odigranih mečeva i već se može reći da je vicešampion sveta na Evropskom prvenstvu. Holandija ima 6 bodova iz tri meča, a Grčka 6 bodova iz četiri meča. Irci su na 3 boda, a Gibraltar je očekivano bez bodova u ovoj konkurenciji.

U grupi H, dva očekivana rezultata. Danska je pobedila San Marino u Kopenhagenu sa 4:0, a Slovenija je u Ljubljani savladala Severnu Irsku sa 4:2.

Za Dance su protiv nejakog San Marina redom pogađali Hojberg u 26, Mele u 28, Vind u 40. i Jusuf Poulsen u 94. minutu.

U Ljubljani šou u uvodnih 20 minuta. Domaćin je poveo pogotkom Šporara u trećem minutu, izjednačio je Praj u sedmom, a prednost Sloveniji vratio je Stojanović u 17. minutu. Na 3:1 povisio je Šeško u 42. minutu. U nastavku je štoper Mančester junajteda Džoni Evans dao gol za 3:2, a konačnih 4:2 je svojim drugim golom na utakmici postavio Šporar u 56. minutu.

Ranije danas je u ovoj grupi Finska slavila u Kazahstanu rezultatom 1:0.

Svi timovi su odigrali po pet mečeva, a na tabeli vodi Finska sa 12 bodova, Danska i Slovenija imaju po 10, Kazahstan je na 9, Severna Irska na 3 boda, dok je San Marino bez bodova.

Ovde će se voditi velika borba za prve dve pozicije koje vode u Nemačku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke