EP (kval) - Levandovski spasio Poljsku, Češka i Albanija podelile bodove

Autor: Sportske Net
četvrtak 07.09.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Odigrana su dva meča grupe E.

PA-EFE/Leszek Szymanski
PA-EFE/Leszek Szymanski

Povezane vesti

Fudbaleri Poljske pobedili su Farska Ostrva 2:0 u okviru petog kola kvalifikacija grupe E za Evropsko prvenstvo.

U prvom poluvremenu mreže su ostale mirne, premda je Poljska imala dve dobre prilike, u 18. i 37 minutu, ali je golman gostiju spasio obe lopte. 

U nastavku heroj je bio, ko drugi nego Robert Levandovski. Reprezentativac Farskih Ostrva igrao je rukom u kaznenom prostoru, pa je dosuđen penal za domaće. Levandovski je mirno realizovao ovaj pogodak za 1:0 od 73. minuta. 

Svega 10 minuta kasnije ponovo napadač Barselone postiže gol, ovog puta iz igre, našao je sebi prostor u šesnaestercu i poslao loptu uz desnu stativu za 2:0.

U drugom meču ove grupe Češka i Albanija su remizirale 1:1.  

U 25. minutu utakmice Češka je bila u prilici da pvoede preko Součeka, koji je je glavom poslao loptu ka golu, ali je golman odbranio ovaj udarac. Nije bilo promene na semaforu do kraja prvog dela meča. 

Po povratku, Češka je prva stigla do vodstva. Černi je postigao gol u 56. minutu za 1:0. 

Prošlo je 10 minuta od radovanja domaćih kada je Albanija povela posle izvanrednog udarca Bajramija sa velike distance za 1:1.

Do kraja meča pokušavali su Česi da stignu do bodova, međutim falilo je preciznosti. 

U gurpi E Poljska sada ima šest bodova i nalazi se na trećoj poziciji, prva je Češka sa osam, Albanija druga sa sedam, Moldavija pet, a Farska Ostrva svega jedan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke