EP (kval) - "Ludnica" u Sent Galenu, Belorusi do 89. imali 1:3, Švajcarci uzeli bod!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 15.10.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Česi teškom mukom "slomili" Farane.

EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Povezane vesti

Fudbaleri Belorusije uneli su totalnu pometnju u grupu I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Nakon što su pre tri dana uzeli bod protiv Rumunije, večeras su priredili iznenađenje i odigrali 3:3 sa Švajcarskom u Sent Galenu. Belorusija je do 89. minuta vodila sa 3:1, ali joj to nije bilo dovoljno za pobedu i prvorazrednu senzaciju.

Ništa u prvom poluvremenu nije slutilo da ovo može da se desi, domaćin je dominirao i poveo pogotkom Šaćirija u 28. minutu.

U nastavku je Švajcarska imala još veću inicijativu, ali je ispoljila ogromne slabosti u defanzivi, koje su Belorusi surovo kažnjavali.

Ebong je u 61. minutu izjednačio na 1:1, potom su se pred golom Belorusa ređale stopostotne šanse, dva puta Amdunija i jednom Frojlera, a onda novi šok za ekipu Murata Jakina i pogodak Poljakova, za 1:2 u 69. minutu.

Pokušavali su Švajcarci potom da izjednače, imali su nekoliko neverovatnih promašaja, da bi ih Belorusi, činilo se tada "nokautirali", u 84. minutu, kada su postigli treći gol preko Antilevskog.

Domaći su ipak pokazali karakter, nisu se predali i u 89. minutu su konačno postigli pogodak. Centrirao je Šaćiri iz slobodnog udarca, a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru bio je Akanđi, za 2:3.

Samo 60 sekundi kasnije je Amduni ipak uspeo da iz peterca savlada golmana Ignatoviča, za 3:3.

Sudijska nadoknada trajala je sedam minuta, Švajcarci su opsedali gol gostiju, Šaćiri je promašio zicer, ali nisu uspeli da načine neverovatan preokret.

Večeras u ovoj grupi igraju Rumunija i Andora, dok je duel između takozvanog Kosova i Izraela odložen.

Standings provided by Sofascore


U grupi E je Češka u Plzenju teškom mukom slomila otpor Farskih Ostrva i pobedila sa 1:0, pogotkom Součeka iz penala u 76. minutu.

Na taj način su Česi napravili pritisak na Poljake, sa kojima se bore za drugo mesto, a koji večeras dočekuju Moldaviju. Ovde je Albanija sigurna na prvoj poziciji.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke