EP (kval) - Mađarska se "siguricom" izjednačila sa Srbijom, senzacionalna Moldavija šokirala Levandovskog!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 20.06.2023.
23:07
Izvor: Sportske.net

Ronaldo za pobedu Portugalije.

EPA-EFE/Robert Hegedus
EPA-EFE/Robert Hegedus

Povezane vesti

Fudbaleri Mađarske iskoristili su kiks Srbije i trijumfom kod kuće protiv Litvanije rezultatom 2:0 stigli do deobe prve pozicije u grupi G nakon četiri odigrana kola.

Mađari su do vođstva protiv autsajdera stigli golom Barnabasa Varge u 32. minutu nakoj asistencije Atile Salaija. Pobedu domaćina potvrdio je Roland Šalai sedam minuta pre kraja meča.

Standings provided by Sofascore

U grupi A Erling Haland je još jednom pokazao svoj kvalitet i predvodio Norvešku do ubedljive pobede protiv Kipra, bilo je 3:0 za Norvežane.

Norvežni su poveli u 12 minutu golom Ola Solbakena, da bi Haland sa dva pogotka rešio pitanje pobednika. Pogađao je napadač Mančester sitija iz penala u 56. minutu i posle asistencije Edegora četiri minuta kasnije. Utešni pogodak za Kipar postigao je Grigoris Kastanos u sudijskoj nadoknadi.

Utakmica između Škotske i Kipra još uvek je u toku, a Škoti vode sa 1:0.

Standings provided by Sofascore



Standings provided by Sofascore

Reprezentacija Bosne i Hercegovine razočarala je večeras. Bosanci su na svom terenu poraženi od Luksemburga rezultatom 2:0 u meču četvrtog kola grupe J.

Gosti su poveli već u četvrtom minutu golom Borhesa Sančeza, da bi veliki trijumf Luksemburga potvrdio Danijel Sinani u 74. minutu. Veliku šansu da promeni tok utakmice imao je Amir Hadžiahmetović koji je promašio penal za Bosnu u 56. minutu.

U istoj grupi Island nijje uspeo da odoli Portugaliji i stigne do boda na svom terenu, jer jeKristijano Ronaldo pogodio za slavlje gostiju u 89. minutu.

Domaći su  poslednjih desetak minuta igrali sa desetoricom.

Slovačka je opravdala ulogu favorita i u gostima savladala Lihtenštajn sa 1:0 pogotkom Denisa Varva u sudijskoj nadoknadi prvog dela.

Standings provided by Sofascore

Derbi grupe F odigrale su Austrija i Švedska u Beču, a domaćin je slavio sa 2:0 golovima Kristofera Baumgartnera u 81. i 89. minutu.

U drugom meču ove grupe Belgija je bila sigurna i u gostima pobedila Esotoniju sa 3:0. Dva gola je postigao Romelu Lukaku, dok je treći pogodak na meču delo Johana Bakajoka.

Standings provided by Sofascore


Najveću senzaciju večeras priredila je Moldavija koja je na svom terenu prekokrenula 0:2 protiv Poljske i slavila sa 3:2 u meču grupe E.

Poljaci su nakon prvih 45 minuta vodili golovima Arkadijuša Milika i Roberta Levandovskog, ali je prvo Jon Nikolesku sa dva gola poravnao rezultat, da bi istorijsku pobedu Moladaviji doneo Vladislav Baboglo pet minuta pre kraja meča.

U drugoj utakmici iste grupe Albanija je kao gost bila bolja od Farskih Ostrava sa 3:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke