EP (kval) - Pavar rastužio Dablin, preokret Austrije!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 27.03.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Česi se "okliznuli" u Moldaviji.

EPA-EFE/Lorraine O'Sullivan
EPA-EFE/Lorraine O'Sullivan

Povezane vesti

Derbi večerašnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigran je u Dablinu. Tamo je domaća Republika Irska u meču drugog kola grupe B ugostila Francusku, a "trikolori" slavili sa 1:0.

U utakmici bez mnogo pravih prilika, ključan momentat dogodio se u 50. minutu. Tada je fantastičan gol za ivice kaznenog prosotra postigao Benžamen Pavar.

U istoj grupi mnogo lakši posao imali su Holanđani koji su na svom terenu rezultatom 3:0 bili bolji od autsajdera Gibraltara.

Domaći su poveli u 23. minutu kada je asistenciju Damfrisa u gol pretvorio Memfis Depaj. "Lale" su prednostduplirale u 50. minutu pogotkom defanzivca Akea, a samo minut kasnije crveni karton dobio je fudbaler Gibraltara Lijam Voker. Do kraja meča Ake je postigao još jedan pogodak, a Holandija upisala očekivana tri boda.

U grupi F uloge favorite opravdali su Austrija i Švedska.

Austrijanci su kod kuće na poluvremnu gubili od Estonije, ali su na kraju slavili sa 2:1.

Igrao se 17. minut kada je Gregorič promašio penal, a samo osam minuta kasnije gosti su poveli golom Rauna Sapinena. Ipak, uspeli su Austrijanci da preokrenu u nastavku. Prvo je Florijan Kajnc u 68. minutuizjednačio rezultat, da bi pobedu domaćinu golom u 68. minutu doneo upravo Mihael Gregorič koji je promašio penal.

Švedska se nije mučila. "Tri krune" su na svom terenu slavile protiv Azerbejdžana sa 5:0. 

Golove su postigli Forsberg, Gjokares, Karlson i Elanga, dok se u strelce upisao i fudbaler gostiju Mustafazda koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Najveće iznenađenje večeras dogodilo se u grupi E gde je domaćin Moldavija remizirala sa Češkom 0:0.

Poljska je na svom terenu savladala Albaniju sa 1:0, a gol odluke postigao je Karol Svidarski u 41. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke