EP (kval) - Portugalci brojali do devet, Finbogason šokirao Bosance!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 11.09.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Slovačka pobedom profitirala.

EPA-EFE/RICARDO NASCIMENTO
EPA-EFE/RICARDO NASCIMENTO

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Portugalije bila je večeras ubedljiva i sa 9:0 savladala Luksemburg u meču šestog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Portugalci su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika i postigli četiri pogotka protiv autsajdera.

Poveo je domaćin u 12. minutu golom štopera Gonsala Inasija posle dobrog centaršuta spoljnom Bruna Fernandeša. Posle samo šest minuta Portugalija je udvostručila prednost golom napadača PSŽ-a Gonsala Ramoša. Isti igrač bio je precizan i u 34. minutu, da bi Inasijo svojim drugim pogotkom u poslednjim minutima nadoknade prvog dela postigao četvrti gol za domaćina.

U drugom delu Portugalci su bili još efikasniji. Prvo je Diogo Žota povisio na 5:0 u 57. minutu. Novi pogodak za domaćina delo je Rikarda Orte deset minuta kasnije, a sedmi gol za Portugalce postigao je je Žota u 77. minutu. Osmi gol za Portugaliju postigao je Bruno Fernandeš, da bi konačnih 9:0 postavio Žoa Feliks na dva minuta pre kraja.

U istoj grupi Island je golom Alfreda Finbogasonau poslednjem minutu savladao Bosnu i Hercegovinu, dok je Slovačka opravdala ulogu favorita i sa 3:0 pobedila Lihtenštajn.

Tako u grupi J trenutno vodi Portugalija sa maksimalnih 18 bodova, Slovačka je drugoplasirana sa 13, Luksemburg na trećem mestu ima 10 bodova, Bosna i Island dele četvrtu poziciju sa po šest poena, dok Lihtenšajn još uvek nije sakupio ni bod.

Standings provided by Sofascore

U jedinoj utakmici grupe  D večeras Vels je kao gost bio bolji od Letonije rezultatom 2:0. Vodeći gol za Velšane postigao je Aron Remzi iz penala u 29. minutu, da bi trijumf gostiju potvrdio rezervista Dejvid Bruks u šestom minutu sudijske nadoknade.

Ranije danas u istoj grupi Hrvatska je kao gost savladala Jermeniju sa 1:0.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke