EP (kval) - Pritisak na Sava biće još žešći, Slovaci slavili u Zenici

Autor: Mladen Heleta
nedelja 19.11.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Portugal perfektan.

EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Povezane vesti

Završeno je takmičenje i u grupi J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Još od ranije se znalo da su Portugal i Slovačka izborili plasman na završni turnir, a ove dve selekcije su svoje pozicije "opravdale" i večerašnjim pobedama.

Slovačka je u Zenici savladala Bosnu i Hercegovinu sa 2:1 posle preokreta i donela je novu "glavobolju" za selektora Sava Miloševića, koji je nedavno preuzeo reprezentaciju BiH, a već sada se nalazi pod ogromnim pritiskom, koji će sve više jačati, tako da će Srbin u jako lošoj atmosferi  spremati ekipu za martovski baraž Lige nacija.

Poveo je domaćin u 49. minutu, kada je posle oštrog pasa Hajdarovića, autogol postigao Hrošovski.

Izjednačenje je stiglo u 52. minutu. Boženik je iz peterca poslao loptu u mrežu, nakon centaršuta Hancka.

Bosna je u 63. minutu ostala sa desetoricom, zbog drugog žutog kartona Gojkovića, a gosti su preokrenuli u 71. minutu. Šatka je najbolje reagovao posle gužve u petercu i matirao golmana Pirića na pas Kucke, za 1:2.

Bosna i Hercegovina je doživela užasnih sedam poraza u ovoj grupi.

Portugal je "protutnjao" kroz grupu, a večeras je na stadionu Sportinga u Lisabonu pobedio Island sa 2:0 i takmičenje završio sa maksimalnih 30 bodova. Naravno, Kristijano Ronaldo i drugovi biće u prvom šeširu na žrebu za EURO, 2. decembra.

Bruno Fernandeš je postigao vodeći pogodak sjajnim udarcem sa distance u 37. minutu, a na 2:0 je povisio Rikardo Orta u 65. minutu, posle asistencije Kristijana Ronalda.

Luksemburg je slavio u Lihtenštajnu sa 1:0 golom Rodrigeza u 69. minutu i zauzeo je visoko treće mesto za svoje standarde.

I Luksemburg i Bosna i Hercegovina će u martu imati priliku da se plasiraju na EP preko baraža Lige nacija, a sve je izvesnije da će i Island dobiti tu šansu, mada će on morati sa sačeka sutrašnje mečeve u kvalifikacijama da bi i definitivno mogao da potrdi svoje mesto u baražu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke