EP (kval) - Šampion se ne da, Danci blizu Nemačke!

Autor: Mladen Heleta
subota 14.10.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Važne pobede Italije i Danske.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Nije bilo iznenađenja u preostala dva večerašnja meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Italija je u grupi C pobedila Maltu u Napulju sa 4:0, dok je Danska u grupi H bila bolja od Kazahstana sa 3:1 u Kopenhagenu.

Aktuelni šampioni Evrope su morali da dobiju Maltu i to su i učinili bez puno poteškoća.

Bonaventura je načeo Maltežane u 23. minutu, prednost ekipe Lućana Spaletija udvostručio je Berardi u 45. minutu, a na 3:0 povisio je ponovo sjajni Berardi u 64. minutu. Konačnih 4:0 postavio je Fratezi u 94. minutu.

Ranije danas je u ovoj grupi Ukrajina savladala Severnu Makedoniju sa 2:0.

Engleska je lider sa 13 bodova iz pet mečeva, Italija ima 10 bodova iz pet, a Ukrajina 10 bodova iz šest mečeva. Makedonci su zaostali sa 7 bodova.

Sve su prilike da će Ukrajina i Italija u direktnom duelu odlučiti ko će biti drugi, a on je zakazan za 20. novembar na terenu koji Ukrajinci odaberu za nominalno domaćinstvo.

Italijani pre toga idu u Englesku već u utorak, pa čekaju Severne Makedonce, dok je Ukrajini još ostalo i gostovanje na Malti.

Danska je trijumfom nad Kazahstanom napravila krupan korak ka Nemačkoj i revanširala mu se za šokantan martovski poraz u Astani. Strelci za domaće bili su Vind u 36, te Skov u 45. i 48. minutu. Gol za Kazahstan dao je Vorogovski u 58. minutu.

U ovoj grupi je Slovenija ranije danas pobedila Finsku sa 3:0, dok je Severna Irska istim rezultatom bila bolja od San Marina.

Ovde su sve ekipe odigrale po sedam mečeva, a na tabeli vode Slovenci i Danci sa po 16 bodova, a slede ih Finci i Kazahstanci sa po 12. Severna Irska i San Marino su daleko zaostali. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke